Рецепт фаршированих курячих ніжок

М’ясо курки є дієтичним, його включають в раціон малят одним з перших. Курячі ніжки приготувати можна досить швидко, і виходять вони дуже ніжні і м’які. Крім цього ціна на них є доступною для багатьох. З курячих ніжок можна створити велику кількість різноманітних страв. Їх можна використовувати для супу, різних закусок, барбекю, других страв. Ніжки можна зварити, обсмажити або нафарширувати. Фаршировані ніжки є царським стравою. Для начинки можна взяти різні інгредієнти: крупу, гриби, різноманітні овочі та інші продукти за бажанням.

 

Покроковий рецепт фаршированих курячих ніжок

 

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Кількість порцій – 14.

 

Склад продуктів для фаршированих курячих ніжок:

  • 14 середніх ніжок курочки.
  • 500 грам грибів.
  • Кілька цибулин.
  • Декілька ст. л. олії без запаху.
  • Декілька ст. л. сметанки або майонезу.
  • Зелень за смаком.
  • Сіль і перець.
  •  

    Приготування фаршированих курячих ніжок

    Для фарширування ніжок вам потрібно буде позбутися від кісточки. Для початку ніжка добре вимивається і обсушивается. Акуратно потрібно зняти шкірку, щоб вона не порвалася.

    М’ясо знімається з кісток і робиться з нього фарш з допомогою м’ясорубки. У фарш додаються гриби і овочі. Всі інгредієнти перемішуються. Кістки можна використовувати для приготування супу. Якщо шкірка трохи порвалася, то її можна скріпити за допомогою зубочисток. Фаршируємо шкірку приготовленої начинкою і робимо з неї конвертик. Такі фаршировані ніжки можна запекти в духовій шафі або приготувати на сковорідці.

     

     

    Як приготувати фаршировані курячі ніжки з грибами

    Ніжки треба промити водою і висушити за допомогою серветки. Гриби треба очистити і нарізати на невеликі шматочки. Нарізані грибочки обсмажуються на сковороді з рослинним маслом. Можна також приготувати їх за допомогою мультиварки.

    Дивіться також:  Стрілки часнику рецепт приготування на зиму – 13 рецептів

    Шкірку з ніжок потрібно акуратно зняти, щоб вона не ушкодилася, і відокремити кісточки. Куряче м’ясо потрібно подрібнити за допомогою м’ясорубки разом з цибулею. Обсмажені грибочки також потрібно подрібнити за допомогою м’ясорубки. Свіжі грибочки можна замінити консервованими. Однак смажені грибочки надають особливий смак і аромат ніжкам.

    Отриманий фарш добре перемішуємо, солимо і перчимо. Шкірку фаршируємо приготовленої начинкою і загортаємо конвертиком. На деко, змащене маслом, викладаємо ніжки. Щоб біля ніжок вийшла красива рум’яна кірочка, їх можна змастити сметанкою, маслом або майонезом. Під час випікання стежимо за виділяється соком з ніжок, і поливаємо їм блюдо кілька разів. Духовку попередньо добре розігріваємо і випікаємо ніжки приблизно 40 хвилин.

    Запечені ніжки викладаємо на блюдо і поллємо їх рештою соком. Як гарнір можна використовувати свіжі овочі.

    Фаршировані курячі ніжки в духовці з грибами і сиром

    Час приготування – 1 година 30 хвилин.

    Кількість порцій – 8.

    Склад продуктів для курячих ніжок у духовці з грибами і сиром:

  • 8 курячих ніжок.
  • 400 грам свіжих печериць.
  • Дві цибулини.
  • Дві морквини.
  • Два зубчики часнику.
  • 250 грам сиру.
  • Сіль і перець.
  • Рослинне масло.
  • Приготування фаршированих курячих ніжок з грибами і сиром

    Для початку потрібно підготувати курячі ніжки до фарширування. Потрібно відокремити шкіру, кістки і м’ясо. Як це зробити, було описано раніше.

    Далі потрібно очистити цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо на дрібні шматочки, а моркву дрібно натираємо на тертці. Овочі обсмажують до золотистого відтінку, попередньо потрібно розігріти сковорідку.

    Куряче м’ясо подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. До фаршу додаються обсмажений цибуля й морква. Грибочки потрібно порізати на дрібні кубики і додати до фаршу. Всі інгредієнти перемішуються, посипаються сіллю і перцем. Крупно натираємо сир і посипаємо їм фарш. Знову все перемішується.

    Дивіться також:  Лосось, запечений в духовці – Рецепт з фото

    Фаршируємо ніжки отриманою начинкою і закріплюємо шкірку за допомогою шпажок або зубочисток. Начинки не повинно бути занадто багато, щоб не порвалася шкірка. Ніжки викладаються на деко, і посипаються залишилися сиром. Духовку розігріваємо до 180 градусів, і відправляємо ніжки запікатися на 40 хвилин.

    Прокрутка до верху