З курячим фаршем
Особливість страви в тому, що його можна зробити оптимальним по калорійності. Якщо додати мінімум масла, а замість свинячого фаршу – курячий, то голубці можна включити в дієтичне меню. Хоча не обов’язково переслідувати мету зниження поживності, нерідко варто спробувати голубці з курячим м’ясом для різноманітності. Тим більше з такою начинкою голубці готуються на порядок швидше.
Вам знадобиться:
- склянку рису круглозернистого;
- фарш курячий або січене куряче м’ясо – 300 грам;
- капуста – головка;
- цибулина;
- морква;
- зелень;
- олія на рослинній основі.
Як приготувати:
- Прокип’ятити листя капусти.
- Поки вони остигають, приготувати начинку.
- Натерти моркву, нарізати цибулю. Половину овочів обсмажити.
- Змішати м’ясо, рис, обсмажені і сирі овочі. Додати рубану зелень.
- Начинка готова, можна приступати до основного процесу приготування.
- Коли ви їх закрутіть, повністю залийте окропом, посоліть воду. Доведіть до кипіння і зробіть повільний вогонь. За 30 хвилин блюдо буде готово. Швидкість приготування – ще один плюс голубців з курячим фаршем.