Готуємо ліниві голубці в каструлі
Кожна дбайлива господиня хоче побалувати сім’ю смачною їжею. На сьогоднішній день існує велика кількість незвичайних рецептів, однак традиційна кухня не повинна відходити на другий план. І не у всіх жінок є час на підготовку. Тому нижче представлений рецепт лінивих голубців, який легкий і швидкий у приготуванні.
Необхідний склад:
- фарш яловичий – 300 г;
- невеликий качан капусти;
- півсклянки рису;
- одне яйце;
- сіль, перець.
Для соусу:
- 150 мл води;
- столова ложка сметани;
- столова ложка кетчупу або томатної пасти;
- столова ложка без гірки борошна;
- сіль, зелень.
Як приготувати:
- Для початку необхідно вимити капусту, натерти на крупній тертці і закинути в каструлю на 30 хвилин, іноді помішуючи. Паралельно можна відварити рис, на пів склянки рису потрібно один стакан води, варити під закритою кришкою, поки вода повністю не википить.
- Далі капусту і рис охолоджуємо, додаємо разом з яйцем у фарш, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Повинна вийти густа слипшаяся маса. Потім з отриманої маси ліпимо невеликі котлети і викладаємо їх на сковороду в духовку або в мультиварку, попередньо наливши соняшникову олію. Коржі повинні повністю приготуватися.
- Для соусу змішуємо воду з борошном, сметаною і томатною пастою. Заважати до тих пір, поки не розчиняться грудочки борошна. Далі необхідно додати сіль. За бажанням в соус можна додати дрібно нарізану петрушку, кріп і зелена цибуля, або будь-яку іншу приправу. За 5 хвилин до готовності вилити соус в каструлю.
Смачні голубці готові!