Рецепт голубців класичний – 7 варіантів приготування в мультиварці, в духовці і в каструлі

Готуємо ліниві голубці в каструлі

Кожна дбайлива господиня хоче побалувати сім’ю смачною їжею. На сьогоднішній день існує велика кількість незвичайних рецептів, однак традиційна кухня не повинна відходити на другий план. І не у всіх жінок є час на підготовку. Тому нижче представлений рецепт лінивих голубців, який легкий і швидкий у приготуванні.

Необхідний склад:

  • фарш яловичий – 300 г;
  • невеликий качан капусти;
  • півсклянки рису;
  • одне яйце;
  • сіль, перець.

Для соусу:

  • 150 мл води;
  • столова ложка сметани;
  • столова ложка кетчупу або томатної пасти;
  • столова ложка без гірки борошна;
  • сіль, зелень.

Як приготувати:

  • Для початку необхідно вимити капусту, натерти на крупній тертці і закинути в каструлю на 30 хвилин, іноді помішуючи. Паралельно можна відварити рис, на пів склянки рису потрібно один стакан води, варити під закритою кришкою, поки вода повністю не википить.
  • Далі капусту і рис охолоджуємо, додаємо разом з яйцем у фарш, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Повинна вийти густа слипшаяся маса. Потім з отриманої маси ліпимо невеликі котлети і викладаємо їх на сковороду в духовку або в мультиварку, попередньо наливши соняшникову олію. Коржі повинні повністю приготуватися.
  • Для соусу змішуємо воду з борошном, сметаною і томатною пастою. Заважати до тих пір, поки не розчиняться грудочки борошна. Далі необхідно додати сіль. За бажанням в соус можна додати дрібно нарізану петрушку, кріп і зелена цибуля, або будь-яку іншу приправу. За 5 хвилин до готовності вилити соус в каструлю.

Смачні голубці готові!

Дивіться також:  Готуємо ліниві голубці з фаршем
Прокрутка до верху