Готуємо традиційний лагман
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для традиційного лагмана:
- Баранина – 400 грам.
- Лагманная локшина – одна пачка.
- Кілька морквин.
- Три цибулини.
- Кілька картоплин.
- Солодкий болгарський перець – 4 шт.
- Помідори – 400 грам.
- Зелень.
- Спеції.
- Гострий перець.
- Часник.
Рецепт приготування традиційного лагмана
Спочатку потрібно відварити готову покупну локшину або зробити її самостійно. Вода з локшини буде використовуватися для приготування підливи.
Для приготування підливи баранина очищається і нарізається на довгі і плоскі шматочки. Баранячий жир, нарізати на кубики і викладається на дні каструлі. Він розтоплюється до шкварок на невеликому вогні.
Шкварки дістаються з каструлі, і баранина викладається в неї після витоплювання жиру. Під час обсмажування в неї повинна з’явитися коричнева скоринка. Потім до неї додаються півкільця цибулі. Лук повинен стати золотистим. Додається морквина, яка попередньо нарізана на тонку соломку, і болгарський перець.
До інгредієнтів додається сиру картоплю, нарізану на коротку велику соломку. Вміст каструлі посипаємо спеціями (паприкою, чорним перцем, бадьяном), солимо, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Далі інгредієнти заливаються бульйоном, що залишився після відвареної локшини. Підлива поки вариться картопля повністю не приготується.
Для приготування заправки потрібно нарізати часник і гострий перець. Для аромату в заправку додається подрібнена зелень і селеру. В підливку додається гостра заправка, добре перемішується, гаситься хвилину.
Для подачі лагмана використовуйте глибоку піалу. Для початку викладіть локшину, яку потрібно обшпарити окропом, і полийте її підливою. Прикрасити можна за допомогою зелені.