Рецепт м’ясного пирога в духовці з фото

Як приготувати м’ясний пиріг в духовці на швидку руку

Якщо часу дуже мало і потрібно вразити всіх своїми кулінарними здібностями, приготуйте м’ясний пиріг на 6 осіб менше ніж за годину.

Для тіста візьміть такі продукти:

  • борошно просеяная 250 г;
  • майонез і сметана за 3 стіл. ложки;
  • 4 яйця;
  • 100 г твердого сиру
  • 0,5 чайн. ложки соди + оцет або лимонний сік, щоб погасити;
  • сіль.

Для приготування начинки знадобляться:

  • 250 г м’яса;
  • 200 г печериць;
  • ріпчаста цибуля-1-2 шт.;
  • масло вершкове 30 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Бажано, щоб всі продукти були кімнатної температури – це допоможе прискорити процес приготування.

Отже, яйця злегка збийте і, продовжуючи помішувати, додати майонез, сметану, погашену соду, сіль і борошно. Всі інгредієнти добре перемішайте, поки консистенція не стане однорідною. Цибулю наріжте квадратиками і поставте обсмажуватися на сковороді. В цей час промийте і наріжте невеликими шматочками гриби і викладіть їх до смаженій луку. Подрібніть м’ясо і додайте його до решти начинки, присипте спеціями і сіллю. Обсмажуйте всі інгредієнти до напівготовності ще 7-8 хвилин.

Увімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона прогрілася. Дістаньте противний або форму для випікання і змастіть дно маслом (можна посипати борошном або застелити папером для випікання). Вилийте туди половину рідкого тіста, потім викладіть обсмажену начинку і залийте залишилася масою. Випікайте в духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Потім викладіть на тарілку і дайте охолонути.

Подавати м’ясний пиріг можна не тільки на основну страву, але і замість хліба як доповнення до бульйону.

Дивіться також:  Рецепт манної каші в мультиварці з фото