Як приготувати м’ясний пиріг в духовці на швидку руку
Якщо часу дуже мало і потрібно вразити всіх своїми кулінарними здібностями, приготуйте м’ясний пиріг на 6 осіб менше ніж за годину.
Для тіста візьміть такі продукти:
- борошно просеяная 250 г;
- майонез і сметана за 3 стіл. ложки;
- 4 яйця;
- 100 г твердого сиру
- 0,5 чайн. ложки соди + оцет або лимонний сік, щоб погасити;
- сіль.
Для приготування начинки знадобляться:
- 250 г м’яса;
- 200 г печериць;
- ріпчаста цибуля-1-2 шт.;
- масло вершкове 30 г;
- сіль і спеції за смаком.
Бажано, щоб всі продукти були кімнатної температури – це допоможе прискорити процес приготування.
Отже, яйця злегка збийте і, продовжуючи помішувати, додати майонез, сметану, погашену соду, сіль і борошно. Всі інгредієнти добре перемішайте, поки консистенція не стане однорідною. Цибулю наріжте квадратиками і поставте обсмажуватися на сковороді. В цей час промийте і наріжте невеликими шматочками гриби і викладіть їх до смаженій луку. Подрібніть м’ясо і додайте його до решти начинки, присипте спеціями і сіллю. Обсмажуйте всі інгредієнти до напівготовності ще 7-8 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона прогрілася. Дістаньте противний або форму для випікання і змастіть дно маслом (можна посипати борошном або застелити папером для випікання). Вилийте туди половину рідкого тіста, потім викладіть обсмажену начинку і залийте залишилася масою. Випікайте в духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Потім викладіть на тарілку і дайте охолонути.
Подавати м’ясний пиріг можна не тільки на основну страву, але і замість хліба як доповнення до бульйону.