Рецепт сирного чізкейку з фото

Як приготувати чізкейк сирний?

Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 12

Чізкейк сирний можна готувати на всі випадки життя. Підійде для будь-якого свята малюка, дорослого або ж просто для гостей.

 

Рецепт сирного чізкейку

 

Інгредієнти:

  • 400 г печива,
  • 150 г вершкового масла,
  • 800 г сиру (бажано 15 % жирності),
  • 120 г вершків (20 % жирності),
  • 200 г цукру,
  • 3 шт. яєць курячих,
  • 1 упаковку ванільного цукру,
  • за смаком можна додати ванілін,
  • сметану (20 % жирності).
  • Також за смаком можна додати малину або інші ягоди.

 

Покроковий рецепт сирного чізкейку

1. Дані інгредієнти, призначені для невеликої форми діаметром 23 див Чізкейк сирний виходить високий і красивий.
2. Для початку нам потрібно подрібнити печиво з допомогою блендера. У результаті повинна вийти крихта.
3. Далі в окремій посудині потрібно розтопити вершкове масло. Зробити це можна на плиті або в мікрохвильовій печі. Цей процес займе не більше 45 секунд. Залишаємо масло трохи охолонути.
4. Потім беремо форму і ретельно застеляємо дно пергаментним папером. Її краю не варто обрізати до потрібної форми. Так буде легше витягнути готовий чізкейк. Бортики чіпати не потрібно, вони, як правило, ніколи не пригорають.
5. Переходимо до розтопленого вершкового масла. Виливаємо його в ємність з печивом. Потім гарненько перемішуємо.
6. Після чого потрібно рівномірним шаром викласти отриману суміш у форму і заповнюючи її краю. Дно повинно бути не більше 1 см, а бортики 5 – 6 мм.
Духовку слід включити на 170 градусів. А нашу основу для торта ставимо в холодильник, щоб вона трохи охолола.
7. Приступаємо до смачної начинки з сиру. Рекомендується брати сир не зернистий. Він краще перетвориться в потрібну нам кремоподібну масу. Сир треба перетерти через сито або блендером. Звичайно, з допомогою блендера це буде набагато швидше, близько 4 хвилин. Повинна вийти однорідна маса.
8. Коли вийшла маса потрібної консистенції, слід додати вершки і ще трохи збити блендером. З’являється ніжна текстура сиру.
9. Наступним етапом приготування є додавання 3 курячих яєць, 200 г цукру, ванілін для запаху. Всі інгредієнти знову перетираємо блендером. Слід стежити, щоб сир не набрався багато повітря. Для цього потрібно не виймати часто блендер з маси під час його роботи.
10. Підходимо до завершальних етапах. Виймаємо з холодильника застиглу основу і заповнюємо її сирною масою.
11. Ставимо в духовку 70 градусів для запікання на 50 хвилин. Не рекомендується відкривати духовку під час запікання сирного чізкейку, Так як він може, не вийде.
12. Поки наш торт запікається можна збити сметану з цукром до однорідної маси.
13. після того як минуло 50 хвилин вийняти чізкейк з духовки і залити збитою сметаною і відправити його знову запікатися ще на 7 хвилин збільшуючи температуру до 200 градусів.
12. Останнім етапом приготування, є виймання сирного чізкейк з духовки, посипати малиною або іншими ягодами і поставити в холодильник на всю ніч. Вранці наш торт готовий!

Дивіться також:  Борщ – класичний рецепт з м’ясом і 10 додаткових варіантів приготування