Рецепт смачного тертого пирога з варенням

Сьогодні ми хочемо запропонувати Вам рецепт дуже смачного і дуже доступного в приготуванні тертого пирога з варенням. Його інгредієнти також досить доступні, готується він дуже швидко, правда не менш швидко і з’їдається…
Запрошуємо всіх на чашку чаю з шматком апетитного пирога!

Час приготування: близько 40 хвилин, дане блюдо розраховане приблизно на 6 порцій. Такий пиріг може бути прекрасним десертом для дітей, ситним сніданком або полуденком, також його можна подати і до святкового столу. Його можна взяти з собою на природу – він досить сухий для цих цілей і не розмажеться в сумці або кульку. Також Ви можете приготувати цей пиріг, якщо до вас прийшли гості – частування до чаю вдасться на славу!

 

Пиріг, завдяки використанню в тесті такого інгредієнта, як майонез, виходить дуже ніжним і розсипчастим, а завдяки варення або повидла, джему – ароматним, соковитим і смачним. Варення можна взяти будь – те, яке Вам найбільше подобається – малинове, смородинове, вишневе, щоб і смак самого пирога Вас напевно порадував. Також в якості начинки для нашого пирога можна вибрати джем, не занадто рідкий, – яблучний, сливовий пиріг з джемом також може бути дуже смачним і апетитним і при цьому більш м’яким.
Як варіант, в якості начинки можна взяти не повидло, свіжі фрукти або ягоди головне, щоб вони були досить стиглими і м’якими – рецепт до цього вельми сприяє: малину, смородину, чорницю, лохину, полуницю, стиглу сливу і т. п.

 

Для приготування начинки в даному варіанті фрукти – ягоди слід попередньо подрібнити і перетерти з цукром. Також просто-таки фантастичним за смаком варіантом може стати сире варення – перетерті попередньо з цукром ягоди: малина, чорна смородина. Рецепт приготування варення подібного типу Ви можете знайти на сторінках нашого сайту.

Дивіться також:  Медово-гірчичний соус – Рецепт з фото

 

Нам знадобляться:

  • Борошно — близько 2,5 склянки;
  • Вершкове масло — 200 г, або 1 пачка;
  • Яйця — 1 шт.;
  • Майонез — 2 ст. ложка;
  • Цукор — пів склянки;
  • Сода харчова — пол ч. л.;
  • Сік лимонний — 1 ст. л.
  • Варення, повидло або джем для начинки— близько однієї склянки.

 

Отже, як приготувати тертий пиріг з варенням рецепт

Тертий пиріг з варенням, покроковий рецепт

 

  • Розмішуємо борошно з содою, натираємо на тертці попередньо охолоджене – щоб добре натиралось, а не тануло в руках, вершкове масло, гарненько розтираємо руками дану суміш в дрібну крихту.
  • Збиваємо одне яйце з цукром дочиста, додаємо сік лимона і майонез в кількості, згідно з рецептом, ретельно розмішуємо.
  • Додаємо цю суміш до підготовленої нами попередньо крихті і вимішуємо еластичне тісто, яке потім слід розділити на два приблизно рівних за величиною шматки, трохи менший з яких покласти в плівці в морозилку на 5-10 хвилин.
  • Тим часом, більший шматок тонко розкачуємо і викладаємо його на деко, змащене маслом (можна пекти на спеціальній пекарської папері, змащеній олією), намазуємо даний пласт тіста досить товстим шаром варення, джему або повидла.
  • Дістаємо з морозилки другий шматок тіста і натираємо його на крупній тертці, розподіляючи рівномірно по отриману таким чином натерту масу по всій поверхні попередньо викладеного повидла або варення, сирого варення, ягід.
  • Ставимо в розігріту духовку 200 З приблизно на 20 хвилин (до підрум’янення пирога).
  • Виймаємо, готовий пиріг і, трохи остудивши, нарізаємо довільно.
  • Тертий пиріг з варенням – рецепт його приготування ми поділилися з Вами сьогодні. Залишайтеся з нами, у нас багато як оригінальних, так і цілком доступних рецептів, а головне – з нами смачно і дуже корисно!
    І приємного Вам апетиту!

    Дивіться також:  Локшина домашня з куркою – Рецепт супу з фото

    Прокрутка до верху