У літній час, коли дуже жарко, ні бажання харчуватися важкими стравами, рецепти легких страв будуть, як ніколи, до речі. Такі страви допоможуть залишатися у формі і відчувати себе добре. Завдяки різноманітності фруктів і овочів можна приготувати безліч різноманітних страв. Навіть у найпростішому літньому блюді безліч вітамінів і мінеральних солей.
Грецька мусака
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для грецької мусака:
Приготування грецьку мусака
Баклажани необхідно нарізати тонкими кружальцями, посолити і залишити на 20 хвилин. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики. Цибулю з часником обсмажують на сковорідці приблизно 4 хвилини, до них додається фарш. Інгредієнти обсмажуються ще 5 хвилин, і заливаються вином. Залишаємо овочі тушкуватися на 10 хвилин.
Баклажани добре промиваються. Прибираємо зайву вологу з допомогою рушники. Обсмажуємо їх на сковорідці до появи рум’яної скоринки. Викладаємо на серветку для того, щоб масло стекло з них.
Для приготування соусу вершкове масло необхідно розтопити. Для відсутності грудочок його потрібно постійно заважати. Засипаємо його борошном, заливаємо молоком, і перемішуючи інгредієнти, варимо соус. В кінці посипаємо соус мускатним горіхом і вимикаємо вогонь. Далі потрібно збити яйця і влити їх в соус.
У форму для випікання викладаємо шарами: баклажани, тертий сир, фарш. Потім потрібно повторити ще раз. На фарш викладаються кружечки помідорів. Інгредієнти заливаються соусом, посипаються тертим сиром. Відправляємо форму в духовку на півгодини.
Страву можна вживати холодним або гарячим.
Рататуй
Витрата по часу – 1 година.
Порції – 4.
Склад продуктів для рататуя:
Приготування рататуя
Баклажан з кабачками і перцем нарізати на великі кубики. На шкірочці помідора робляться хрестоподібні надрізи. Потім помідори опускаються в окріп на півхвилини. Шкірка знімається, а м’якоть нарізати на великі шматочки. Цибуля очищається і нарізати на кубики. Часник нарізати дуже дрібно. Зелень також дрібно нарізати.
У сковорідці розігрівається масло. Цибулю з часником обсмажуються близько трьох хвилин. До них додаємо баклажани, і залишаємо обсмажуватися ще 3 хвилини. Потім додаємо шматочки болгарського перцю і обсмажуємо ще стільки ж часу. Далі відправляються кабачки, на такий же час. Останніми в сковорідку відправляються шматочки помідорів. Овочі солятся, перчатся, посипаються італійськими травами при бажанні. Сковорідка накривається кришкою, овочі тушатся близько 20 хвилин. Зверху посипаємо порубаним часником і зеленню.
Кабачки, запечені з сиром
Витрата по часу – 40 хв.
Порції – 6.
Склад продуктів для кабачків, запечених з сиром:
Приготування кабачків, запечених з сиром
Кабачки потрібно розрізати на кілька половинок, серцевину необхідно вирізати, а дно залишити. Сир змішують з яйцем, дрібно нарізаною зеленню. Начинка солиться за смаком. Кабачки фаршируються приготовленої сирною сумішшю.
Форма для випікання застеляється фольгою або спеціальним папером. Фаршировані кабачки викладаються на форму і відправляються в духовку на 20 хвилин. Сир повинен стати рум’яним.