Приготування грецьку мусака
Баклажани необхідно нарізати тонкими кружальцями, посолити і залишити на 20 хвилин. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики. Цибулю з часником обсмажують на сковорідці приблизно 4 хвилини, до них додається фарш. Інгредієнти обсмажуються ще 5 хвилин, і заливаються вином. Залишаємо овочі тушкуватися на 10 хвилин.
Баклажани добре промиваються. Прибираємо зайву вологу з допомогою рушники. Обсмажуємо їх на сковорідці до появи рум’яної скоринки. Викладаємо на серветку для того, щоб масло стекло з них.
Для приготування соусу вершкове масло необхідно розтопити. Для відсутності грудочок його потрібно постійно заважати. Засипаємо його борошном, заливаємо молоком, і перемішуючи інгредієнти, варимо соус. В кінці посипаємо соус мускатним горіхом і вимикаємо вогонь. Далі потрібно збити яйця і влити їх в соус.
У форму для випікання викладаємо шарами: баклажани, тертий сир, фарш. Потім потрібно повторити ще раз. На фарш викладаються кружечки помідорів. Інгредієнти заливаються соусом, посипаються тертим сиром. Відправляємо форму в духовку на півгодини.
Страву можна вживати холодним або гарячим.