Рецепти літніх других страв

Рататуй

Витрата по часу – 1 година.

Порції – 4.

Склад продуктів для рататуя:

  • 1 баклажан.
  • 2 кабачка.
  • 2 солодких перцю.
  • 3 помідора.
  • 2 цибулини.
  • 2 дол. часнику.
  • Олія рослинна.
  • Зелень.
  • Приготування рататуя

    Баклажан з кабачками і перцем нарізати на великі кубики. На шкірочці помідора робляться хрестоподібні надрізи. Потім помідори опускаються в окріп на півхвилини. Шкірка знімається, а м’якоть нарізати на великі шматочки. Цибуля очищається і нарізати на кубики. Часник нарізати дуже дрібно. Зелень також дрібно нарізати.

    У сковорідці розігрівається масло. Цибулю з часником обсмажуються близько трьох хвилин. До них додаємо баклажани, і залишаємо обсмажуватися ще 3 хвилини. Потім додаємо шматочки болгарського перцю і обсмажуємо ще стільки ж часу. Далі відправляються кабачки, на такий же час. Останніми в сковорідку відправляються шматочки помідорів. Овочі солятся, перчатся, посипаються італійськими травами при бажанні. Сковорідка накривається кришкою, овочі тушатся близько 20 хвилин. Зверху посипаємо порубаним часником і зеленню.

    Дивіться також:  Пиріжки з сиром рецепти з фото
    Прокрутка до верху