Рататуй
Витрата по часу – 1 година.
Порції – 4.
Склад продуктів для рататуя:
Приготування рататуя
Баклажан з кабачками і перцем нарізати на великі кубики. На шкірочці помідора робляться хрестоподібні надрізи. Потім помідори опускаються в окріп на півхвилини. Шкірка знімається, а м’якоть нарізати на великі шматочки. Цибуля очищається і нарізати на кубики. Часник нарізати дуже дрібно. Зелень також дрібно нарізати.
У сковорідці розігрівається масло. Цибулю з часником обсмажуються близько трьох хвилин. До них додаємо баклажани, і залишаємо обсмажуватися ще 3 хвилини. Потім додаємо шматочки болгарського перцю і обсмажуємо ще стільки ж часу. Далі відправляються кабачки, на такий же час. Останніми в сковорідку відправляються шматочки помідорів. Овочі солятся, перчатся, посипаються італійськими травами при бажанні. Сковорідка накривається кришкою, овочі тушатся близько 20 хвилин. Зверху посипаємо порубаним часником і зеленню.