Помідори в соусі із зелених помідорів
Осінь. На полях збирають останні помідори, Які йдуть на солку. Але, при бажанні з них теж можна зробити досить смачний соус.
Інгредієнти для соусу із зелених помідорів:
- томати – 4 кг,
- кріп -1 пучок,
- масло рослинне – 125 гр.,
- сіль – 60 гр.,
- цукор – 40 гр.,
- оцет 10 мл,
- часник – 300 гр.,
- пекучий перець – 2

Приготування соусу із зелених помідорів
Помідори бурі і зелені промити, видалити плодоніжку, нарізати шматочками і пропустити через м’ясорубку. Разом з томатами прокрутити і пекучий перець, очищений від насіння.
Перелити томатно – перцеву масу в каструлю і варити на середньому вогні годину.
Кріп промити і дрібно порізати. Часник очистити, стовкти в ступці до кашоподібного стану.
Додати до томатного пюре часник, сіль, цукор, рослинна олія , оцет, кріп і варити ще годину, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.
Помідори консервувати звичайним способом, описаним вище.