Помідори в соус томатний «Домашній»
Соус хороший для консервування в ньому дрібних томатів або можна приготувати його окремо, для подальшого використання у складі складних соусів.
Інгредієнти для домашнього томатного соусу:
- помідори – 3 кг,
- часник – 4 зубчики,
- перець чорний мелений – 5 гр.,
перець духмяний горошком – 10 шт.,
- гвоздика – 8 шт.,
- кардамон порошок на кінчику ножа.

Приготування соусу по – домашньому.
Великі, стиглі помідори обробити і пропустити через соковижималку, а можна просто відварити їх до утворення соку, потім процідити через друшляк
Після цього мелений часник, корицю, гвоздику. перець чорний і запашний загорнути в марлевий вузлик, Покласти його в віджатий сік, додати сіль і перець і варити ще близько 15 хвилин.
Готовий соус процідити, вийняти з нього вузлик зі спеціями.
Розкласти По банках дрібні помідори і закрити, враховуючи всі правила консервації.