Рецепти помідорів в томатному соусі

Помідори в соус томатний «Домашній»

Соус хороший для консервування в ньому дрібних томатів або можна приготувати його окремо, для подальшого використання у складі складних соусів.

Інгредієнти для домашнього томатного соусу:

  • помідори – 3 кг,
  • часник – 4 зубчики,
  • перець чорний мелений – 5 гр.,
    перець духмяний горошком – 10 шт.,
  • гвоздика – 8 шт.,
  • кардамон порошок на кінчику ножа.

Приготування соусу по – домашньому.

  • Великі, стиглі помідори обробити і пропустити через соковижималку, а можна просто відварити їх до утворення соку, потім процідити через друшляк
  • Після цього мелений часник, корицю, гвоздику. перець чорний і запашний загорнути в марлевий вузлик, Покласти його в віджатий сік, додати сіль і перець і варити ще близько 15 хвилин.
  • Готовий соус процідити, вийняти з нього вузлик зі спеціями.
  • Розкласти По банках дрібні помідори і закрити, враховуючи всі правила консервації.
  •  

    Дивіться також:  Нерка – що за риба, чим корисна, як готувати? 6 рецептів приготування
    Прокрутка до верху