Рецепт №2
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 6 порцій.
Інгредієнти:
- 1 маленька гарбуз
- 200 гр рису
- 1 середнє яблуко
- 1 середня груша
- 1/3 чашки родзинок
- 1/3 чашки подрібненої кураги
- 200 гр вершкового масла і стільки ж меду
- кориця за бажанням і смаком.
Як готувати:
Гарбуз ретельно обмиваємо, обрізаємо “кришечку”, вичищаємо насіння. Повинен вийти гарбузовий горщик, в який в кінці буде складатися начинка. Гарбуз ставимо на деко, підливаємо на дно трохи води і ставимо в духову піч на 40 хвилин. Рис відварюється до готовності. Вимиті фрукти натираються на тертці, обсмажуються на сковороді в олії близько 3-х хвилин. Потім додаємо прянощі і родзинки. Смажимо ще стільки ж часу, помішуючи. Фрукти і рис перемішуємо. Витягуємо гарбуз з духовки, складаємо кашу всередину, поверх усього кладемо трохи вершкового масла і накриваємо “кришечкою”. Відправляємо в духовку на півгодини. Перед вживанням “горщик” розрізається на часточки, і кожному на тарілку кладуть шматочок гарбуза з фруктовим пловом. Приємного апетиту!