Випічка з гарбуза
Навіть десерт можна приготувати з використанням гарбуза! Він вийде не тільки смачним, але й корисним.
Оладки з гарбуза
Склад компонентів: 420 г м’якоті гарбуза, 2 ст. л. звичайного цукру щіпка ванільного, ½ малий. л. розпушувача, 5 ст. л. борошна високої сортності, 2 великих яйця, щіпка солі.
- Овоч крупно треться. Віджимати його від соку не потрібно.
- Спочатку до гарбузової стружці додаються сирі яйця, а потім всі інші, заявлені в рецепті, компоненти. Борошно з пекарським порошком всипається останньої.
- Інгредієнти добре вимішуються.
- Гарбузові оладки ложкою викладають на сковорідку з розігрітою олією.
Обсмажується частування з двох сторін до рум’яної скоринки.
Гарбузове печиво
Склад продуктів: 160 г овочевий м’якоті, півсклянки цукру-піску, 2 ч. л. з гіркою пекарського порошку, півсклянки рафінованої олії, дрібка солі, 1,5—2 склянки борошна високої сортності, по щіпці меленого імбиру і мускатного горіха.
- Овоч нарізають шматочками і варять до розм’якшення.
- Борошно просіюється зі спеціями, сіллю і розпушувачем.
- Готовий овоч розминається виделкою з цукром і маслом. До нього висипається борошняна маса.
- Замішується липке тісто, з якого руками, змащеними олією, формується печиво.
Випікається десерт в духовці 20-25 хвилин при середній температурі.
Апетитний пиріг з гарбуза
Склад продуктів: 1,5 ст. цукру, 3 великих яйця, 330 г гарбузової м’якоті. 1,5 ст. високосортного борошна, 8 ст. л. рафінованої олії, дрібка солі, 1 ч. л. соди.
- Яйця збиваються до густої піни. До них всипається пісок, який повинен повністю розчинитися в процесі збивання.
- У масу частинами вводиться просеянная борошно і додаються інші заявлені компоненти, крім гарбуза. Соду попередньо потрібно погасити.
- Останньою в тісто відправляється дрібно натертий гарбуз.
- Форма промаслюється і присипається сухарями. У неї виливається отримана маса.
Готується пиріг з гарбузом до сухої скіпи в добре розігрітій духовій шафі.
Солодкий гарбуз, запечений в духовці
Склад компонентів: півкіло стиглої гарбуза, півсклянки лимонного соку, 35-45 г коричневого цукру, дрібку меленої кориці.
- Овоч без шкірки нарізати великими брусочками. Їх товщина повинна вийти близько 1 див.
- Гарбуз викласти на деко, застелене пергаментом, сбрызгивается соком цитрусового і посипається сумішшю з решти сухих компонентів.
Запікається солодка гарбуз у духовці 25-27 хвилин при високому нагріванні.
Домашній кекс з гарбузом
Склад продуктів: 220 г м’якоті гарбуза, 230 г високосортного борошна, 190 г тростинного цукру, 4 великих яйця, 170 мл рослинної олії, 2 мал. ложки розпушувача, щіпка меленої кориці і стільки ж солі.
- Сирі яйця збиваються з тростинним цукром.
- В отриману суміш один за іншим закладаються залишилися складові. Гарбуз попередньо дрібно треться.
- Тісто виливається у підготовлену роз’ємну форму.
Блюдо запікається трохи менше години в духовці.
Гарбуз з сиром, запечений в духовці
Склад продуктів: 270 г гарбуза, 90 г жирного сиру, 40 г манки, 130 мл молока, 2 яйця, шматочок масла, 70 г цукру, 60 г сметани.
- З молока і манки вариться густа каша.
- В окремому посуді в окропі до м’якості готуються шматочки гарбуза і після охолодження перетворюються в пюре.
- Інгредієнти двох перших кроків з’єднуються.
- До них додаються інші складові з рецепта (масло – в розм’якшеному вигляді).
- Весь вміст каструлі збивається блендером і переміщається в пекарську форму.
Запіканка готується в духовці приблизно півгодини – до рум’яного кольору.