Напої з гарбуза
Різні напої з гарбуза прекрасно доповнять обід з стравами з цього овоча. Крім того, вони – прекрасне джерело вітамінів круглий рік.
Домашній гарбузовий сік
Склад продуктів: 1 гарбуз (вагою не більше 5 кг).
- Овоч очищається від усього зайвого, а його м’якоть ріжеться кубиками.
- Гарбуз пропускається через соковижималку на максимальній швидкості.
При бажанні можна додати в напій мед за смаком, а просто чудово він піде з печивом з пісочного тіста.
Компот з гарбуза з яблуками
Склад продуктів: 4 яблука, 420 г гарбуза, 120 г цукру-піску, ¼ ч. л. «лимонки», 1 л. чистої води.
- Очищені яблука і овоч нарізаються кубиками і пересипаються в ємність для варіння.
- До вказаних компонентів висипається цукор і лимонна кислота.
- Вміст каструлі заливається водою.
Вариться напій близько півгодини до прозорості гарбузових шматочків. Пити його можна процідженим, але напевно знайдуться любителі з’їсти ці шматочки вприкуску.
Корисний кисіль із гарбуза і ревеню
Склад продуктів: 5 ст. води, 90 г цукру, 2 ст. л. крохмалю, по 280 г ревеню та гарбуза, цедра лимона за смаком.
- М’якоть гарбуза треться побільше. Ревінь ріжеться невеликими шматочками навскоси.
- Вариться цукровий сироп з додаванням лимонної цедри.
- У киплячу рідину додається ревінь і гарбуз.
- Окремо в невеликій кількості води розвести крохмаль і акуратною цівкою переливається в каструлю.
Напій вариться до загустіння.