Риба карась – 7 рецептів приготування

Риба в сметанному соусі

Карасі в сметані – це справжній кулінарний шедевр. Шматочки і без того ніжною риби просто тануть у роті завдяки додаванню молочного продукту.

Щоб втілити рецепт в життя, необхідні:

  • 6 невеликих карасів;
  • 350 мл жирної сметани;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль, борошно і спеції.

Послідовність дій:

  • Карасики очищаються, потрошаться і ретельно мити під проточною водою, після чого видаляються зябра.
  • Тушки добре обсушиваются паперовими рушниками, а потім натираються змішаними в піалі сіллю і спеціями за смаком.
  • Через 10 хвилин попередньо обвалянная в борошні риба по черзі обсмажується на гарячому вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Карасі викладаються у форму для запікання, де заливаються сметаною.
  • Блюдо відправляється в духовку, розігріту до 240°C, на 45 хвилин.

Щоб пікантні вершкові нотки були яскравіше, перед запіканням риба в сметані витримується близько 15 хвилин.

Дивіться також:  Риба під маринадом класична - 10 рецептів приготування на сковороді
Прокрутка до верху