Риба в сметанному соусі
Карасі в сметані – це справжній кулінарний шедевр. Шматочки і без того ніжною риби просто тануть у роті завдяки додаванню молочного продукту.
Щоб втілити рецепт в життя, необхідні:
- 6 невеликих карасів;
- 350 мл жирної сметани;
- шматочок вершкового масла;
- сіль, борошно і спеції.
Послідовність дій:
- Карасики очищаються, потрошаться і ретельно мити під проточною водою, після чого видаляються зябра.
- Тушки добре обсушиваются паперовими рушниками, а потім натираються змішаними в піалі сіллю і спеціями за смаком.
- Через 10 хвилин попередньо обвалянная в борошні риба по черзі обсмажується на гарячому вершковому маслі до золотистого кольору.
- Карасі викладаються у форму для запікання, де заливаються сметаною.
- Блюдо відправляється в духовку, розігріту до 240°C, на 45 хвилин.
Щоб пікантні вершкові нотки були яскравіше, перед запіканням риба в сметані витримується близько 15 хвилин.