Юшка з карася
Щоб насолодитися смаком і ароматом рибного супу, необхідні:
- 1 кг карасів;
- за 2 цибулини і моркви;
- 3 картопляні бульби;
- 100 г пшона;
- трохи часнику;
- шматочок сала;
- прянощі, сіль і зелень.
Хід роботи:
- Карасі очищаються, потрошаться і проварюються в 2 л підсоленої води протягом 20 хвилин, після чого вилучаються на тарілку.
- Очищені морква, картоплю і цибулю нарізати довільними шматочками.
- Часникові зубчики без лушпиння перетираються з салом.
- У бульйон відправляються овочі і промите пшоно.
- Після закінчення півгодини в бульйон повертаються карасі, а також відправляються часник з салом, спеції.
В тарілках суп присипається рубаною зеленню, яка додасть вусі інтенсивний аромат.
Страви з фарбуючи не тільки дуже апетитні, але і різноманітні. Можна посмажити рибу на сковороді, приготувати в духовці або зварити з неї ароматний суп.