Риба короп: чим корисна, 7 смачних рецептів приготування

Короп, запечений у духовці цілком

Запечена цілком рибка виглядає дуже апетитно і красиво. Вона ідеально підійде для подачі до святкового столу.

Інгредієнти:

  • ціла рибна тушка – 1 шт. (загальною вагою приблизно на 2 кіло);
  • майонез – 1/3 ст.;
  • цибуля – 4 головки;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло, прянощі, сіль і зелень.


Приготування:

  • Видалити з тушки луску. Обов’язково вирізати зябра, щоб готова страва не горчило!
  • Промити рибу, зробити на тушці поздовжні неглибокі надрізи.
  • Цибулю тонко нашаткувати. Висипати на промаслений лист як апетитною «подушки» для карпа.
  • Покрити цибулю частиною майонезу.
  • Зверху викласти натерту прянощами і сіллю тушку.
  • Розмазати по рибині залишки майонезу. Обробити соусом і стінки черевця. Туди ж вкласти обрану свіжу зелень.
  • Запікати рибу коропа в духовці при середній температурі 70 хвилин.
  • Після змащування тушки яйцем залишити її в духовці ще на 20 хвилин. Потім ще раз повторити яєчну обробку.

Подати страву до столу зі свіжими овочами або відварною картоплею.

Дивіться також:  М’ясні страви – 28 смачних рецептів приготування