Короп, запечений у духовці цілком
Запечена цілком рибка виглядає дуже апетитно і красиво. Вона ідеально підійде для подачі до святкового столу.
Інгредієнти:
- ціла рибна тушка – 1 шт. (загальною вагою приблизно на 2 кіло);
- майонез – 1/3 ст.;
- цибуля – 4 головки;
- яйце – 1 шт.;
- масло, прянощі, сіль і зелень.
Приготування:
- Видалити з тушки луску. Обов’язково вирізати зябра, щоб готова страва не горчило!
- Промити рибу, зробити на тушці поздовжні неглибокі надрізи.
- Цибулю тонко нашаткувати. Висипати на промаслений лист як апетитною «подушки» для карпа.
- Покрити цибулю частиною майонезу.
- Зверху викласти натерту прянощами і сіллю тушку.
- Розмазати по рибині залишки майонезу. Обробити соусом і стінки черевця. Туди ж вкласти обрану свіжу зелень.
- Запікати рибу коропа в духовці при середній температурі 70 хвилин.
- Після змащування тушки яйцем залишити її в духовці ще на 20 хвилин. Потім ще раз повторити яєчну обробку.
Подати страву до столу зі свіжими овочами або відварною картоплею.