З картоплею в мультиварці
Склад продуктів:
- скумбрія – 1 тушка;
- картопля – півкіло;
- сметана – півсклянки;
- сік лайма (можна взяти лимонний) – 2 ст. л.;
- трохи солі, мікс перців, лаврове листя, приправи для морепродуктів – за смаком;
- асорті з їдальні зелені – ½ пучка;
- очищена вода – 1 повний стакан.
Алгоритм приготування:
- Рибну тушку промити, розморозити. Видалити нутрощі, плавці і всі інші частини. Порізати порційними шматочками.
- Скласти рибу у велику миску. Засипати усіма сухими інгредієнтами за смаком. Збризнути соком цитруса. Все добре перемішати руками і дати настоятися близько півгодини.
- У промаслений чашу кухонного помічниці відправити картоплю, порізану невеликими шматочками. Присипати сіллю. Промазати сметаною.
- Зверху розподілити рибу.
- Закрити каструлю відрізком фольги.
- Приготувати рибу з картоплею в програмі випічки без кришки. На весь процес піде 45 хвилин.
Готову страву посипати подрібненою зеленню, попередньо видаливши фольгу. Закрити кришкою і дати настоятися 7 – 8 хвилин.