З томатами і болгарським перцем
У сезон овочів пропонуємо зробити рибу в паназиатском стилі — запекти її з овочами в соєвому соусі з кунжутним насінням.
Для страви потрібно:
- великий судак – 1шт.;
- соєвий соус – 50 мл;
- лимонний сік – з половинки лимона;
- жменю насіння кунжуту;
- великий болгарський перець – 1 шт.;
- будь-які спеції за смаком;
- томат – 1 великий.
Для приготування краще брати білу рибку – пікшу, тріску, тіляпія, терпуг, карпа чи річкового судака, якого ми і зробимо в цей раз.
- Судака очистити від нутрощів, ріжемо на великі шматочки, відправляємо маринуватися в соєвий соус на 30 хвилин.
- Перець очищаємо від насіння, ріжемо соломкою. Томат нарізаємо часточками або досить великими гуртками.
- Фольгу злегка змащуємо олією, викладаємо на неї рибу, а зверху — овочі в довільному порядку. Приправляємо все лимонним соком. Солити не треба: соєвий соус містить достатньо солі, а лимонний сік – підкреслює смак.
- Загортаємо конверт і відправляємо заготовку в духовку на 200 градусів. Запікаємо 35-40 хвилин.
- Поки риба пропікається, кунжутне насіння злегка підсушити на сухій сковорідці. Посипаємо ними вже готову страву.
Рибу подають з овочами, відварним рисом, картоплею. Можна зробити соус на основі йогурту, часнику і маринованих корнішонів — він додасть легку пікантність.