Риба в духовці у фользі — 12 рецептів запікання

З томатами і болгарським перцем

У сезон овочів пропонуємо зробити рибу в паназиатском стилі — запекти її з овочами в соєвому соусі з кунжутним насінням.

Для страви потрібно:

  • великий судак – 1шт.;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • лимонний сік – з половинки лимона;
  • жменю насіння кунжуту;
  • великий болгарський перець – 1 шт.;
  • будь-які спеції за смаком;
  • томат – 1 великий.

Для приготування краще брати білу рибку – пікшу, тріску, тіляпія, терпуг, карпа чи річкового судака, якого ми і зробимо в цей раз.

  • Судака очистити від нутрощів, ріжемо на великі шматочки, відправляємо маринуватися в соєвий соус на 30 хвилин.
  • Перець очищаємо від насіння, ріжемо соломкою. Томат нарізаємо часточками або досить великими гуртками.
  • Фольгу злегка змащуємо олією, викладаємо на неї рибу, а зверху — овочі в довільному порядку. Приправляємо все лимонним соком. Солити не треба: соєвий соус містить достатньо солі, а лимонний сік – підкреслює смак.
  • Загортаємо конверт і відправляємо заготовку в духовку на 200 градусів. Запікаємо 35-40 хвилин.
  • Поки риба пропікається, кунжутне насіння злегка підсушити на сухій сковорідці. Посипаємо ними вже готову страву.

Рибу подають з овочами, відварним рисом, картоплею. Можна зробити соус на основі йогурту, часнику і маринованих корнішонів — він додасть легку пікантність.

Дивіться також:  Пшоняна каша на молоці в мультиварці – 7 рецептів
Прокрутка до верху