Риба Вомер – 5 рецептів приготування

Рибний суп з вомера

З морських видів риби юшка виходить нежирної, але дуже смачною. Вариться вона за класичним рецептом, з додаванням спецій і трав.

Але сьогодні ми хочемо запропонувати незвичайний далматинський суп з вомера. Він користується популярністю в рибних ресторанах, і готується досить незвичайним способом.

Інгредієнти:

  • риба – 1 кг (менше не варто брати, так як вомер нежирний, занадто насиченим бульйон не вийде);
  • морква – 150 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля (ріпчаста і зеленими пір’ям) – 200 г;
  • рослинна олія – 50 мл
  • сухі трави;
  • лимон;
  • борошно – 100 г;
  • сіль, перець.

Процес приготування займає в середньому 45 – 50 хвилин:

  • Ріпчасту цибулю порізати невеликими кубиками, починати обжарку на невеликому вогні.
  • Після того, як цибуля стане прозорою, додати борошно. Це додасть вашій страві незвичайний смак, і не потрібно буде використовувати соус. На обжарку знадобиться 2 – 3 хвилини. Стежте, щоб борошно не пригоріла, інакше з’явиться гіркоту.
  • У сотейник налити 1,5 л фільтрованої води, дочекатися її закипання.
  • Додати картоплю і моркву, нарізані невеликими кубиками або півкільцями. Багато шеф-кухаря рекомендують використовувати вид нарізки соломкою. У цьому випадку овочі максимально зберігають смак, не розварюються.
  • Через 10 хвилин додати заздалегідь підготовлену рибу. У вомера повинні бути видалені плавники, шкіра, зябра, хвіст. А от голову краще залишити.
  • Варити тушки слід в середньому 15 – 20 хвилин, постійно збираючи піну.
  • Прибрати вомера, а в бульйон додати тільки рибне філе.
  • З половини лимона вичавити сік, додати в суп і варити 2 – 3 хвилини.
  • Після, покласти дрібно нарізану зелену цибулю, трави, спеції.
  • Вимкнути плиту і накрити суп кришкою, щоб він настоявся.

Цей незвичайний суп рясніє різноманітністю смакових фарб, виходить насиченим і дуже незвичайним.

Дивіться також:  Гуляш із яловичини в мультиварці – 6 рецептів
Прокрутка до верху