Рибний суп з вомера
З морських видів риби юшка виходить нежирної, але дуже смачною. Вариться вона за класичним рецептом, з додаванням спецій і трав.
Але сьогодні ми хочемо запропонувати незвичайний далматинський суп з вомера. Він користується популярністю в рибних ресторанах, і готується досить незвичайним способом.
Інгредієнти:
- риба – 1 кг (менше не варто брати, так як вомер нежирний, занадто насиченим бульйон не вийде);
- морква – 150 г;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля (ріпчаста і зеленими пір’ям) – 200 г;
- рослинна олія – 50 мл
- сухі трави;
- лимон;
- борошно – 100 г;
- сіль, перець.
Процес приготування займає в середньому 45 – 50 хвилин:
- Ріпчасту цибулю порізати невеликими кубиками, починати обжарку на невеликому вогні.
- Після того, як цибуля стане прозорою, додати борошно. Це додасть вашій страві незвичайний смак, і не потрібно буде використовувати соус. На обжарку знадобиться 2 – 3 хвилини. Стежте, щоб борошно не пригоріла, інакше з’явиться гіркоту.
- У сотейник налити 1,5 л фільтрованої води, дочекатися її закипання.
- Додати картоплю і моркву, нарізані невеликими кубиками або півкільцями. Багато шеф-кухаря рекомендують використовувати вид нарізки соломкою. У цьому випадку овочі максимально зберігають смак, не розварюються.
- Через 10 хвилин додати заздалегідь підготовлену рибу. У вомера повинні бути видалені плавники, шкіра, зябра, хвіст. А от голову краще залишити.
- Варити тушки слід в середньому 15 – 20 хвилин, постійно збираючи піну.
- Прибрати вомера, а в бульйон додати тільки рибне філе.
- З половини лимона вичавити сік, додати в суп і варити 2 – 3 хвилини.
- Після, покласти дрібно нарізану зелену цибулю, трави, спеції.
- Вимкнути плиту і накрити суп кришкою, щоб він настоявся.
Цей незвичайний суп рясніє різноманітністю смакових фарб, виходить насиченим і дуже незвичайним.