З додаванням манки
Риба не містить в собі багато жиру і при приготуванні котлет можна отримати прісний сухий продукт. Уникнути цього можливо за допомогою манної крупи, яка зробить блюдо повітряним, соковитим, ніжним на смак. Поєднувати її можна з будь-якими видами морської риби, яка є під рукою.
Готуються котлетки з:
- свіжомороженої риби – 650-700 г;
- яєць – 2 шт.;
- батона – 4 шматка;
- манної крупи – 1,5 столові ложки;
- ріпчастої цибулі – 1 шт.;
- солі;
- спецій;
- соняшникової олії.
Тушки замороженої риби трохи розморозити і філірувати. Батон замочити у воді або молоці. Рибне філе, батон і цибулю пропускаються через м’ясорубку, змішують з яйцями, манкою, сіллю і спеціями. Фарш ретельно вимішати, накрити плівкою і поставити в холодильник приблизно на 35 хвилин для набухання крупи.
Змоченими у воді руками сформувати з фаршу котлети і обсмажити на середньому вогні. Додатково обвалювати заготовки в панірувальних сухарях не потрібно – хрустку скоринку їм додасть манка. Подати готову страву разом з гречаною кашею або картоплею.