З червоної риби
Склад продуктів: 5 картоплин, 370 г кети, 2 цибулини, морква, велике яйце, невеликий шматочок вершкового масла, лавровий лист, сіль.
- Риба очищається від луски, заливається водою і відправляється варитися цілим шматком. До неї одразу додається картопля, нарізана середніми кубиками.
- Овочі довільно подрібнюються і пассеруются на вершковому маслі. До них можна додати будь-які спеції за смаком. Коли інгредієнти обсмажуються, вони заливаються 3-4 ст. ложками рибного бульйону і тушкують 6-7 хвилин.
- Готова риба (хвилин через 20-25) одержуються з каструлі, обробляється на маленькі шматочки і повертається в бульйон. Кістки утилізуються.
- У заново киплячий бульйон перекладаються обсмажені овочі, додається сіль, листочок лаврушки.
- Через 3-4 хвилини варіння в суп вбивається сире яйце і енергійно помішується ложкою до появи біло-жовтих ниток.
Готове блюдо знімається з вогню, накривається кришкою і залишають настоюватися на півгодини.