З додаванням дріжджів
Дріжджове тісто відрізняється відмінним смаком. Виготовлені з нього пиріжки з різними начинками незмінно ситні, пишні та рум’яні. Рідке тісто на кефірі з дріжджами виконують як з їх быстрорастворимым варіантом, так і з традиційним.
- На першому етапі приготування створюється опара. Здійснюється це за допомогою введення дріжджів у теплу воду з двома столовими ложками рослинного або тваринного масла. Сюди ж додаються три столові ложки борошна і близько 100 г цукру.
- Коли суміш почне підніматися, в неї додають два яйця, по склянці борошна і кефіру. Усе ретельно розмішують. Для смаку додають трохи солі.
- Такий сумішшю можна заливати будь-яку начинку. Пиріг випікається дуже швидко. Максимум за 30 хвилин.