З кукурудзою і зеленим горошком
Ще одна страва, особливо популярний у дні Великого посту.
Інгредієнти:
- горошок і кукурудза в консервованому вигляді;
- рис — 250 г;
- цибулина;
- пісне масло — 30 г;
- склад солі, спецій і приправ використовуємо за вподобанням.
Приготування:
- Як завжди, моєму рис відварюємо до готовності в трохи підсоленій воді.
- Витягуємо з банок консервовані овочі. Розсіл не виливаємо!
- Пасеруємо в сковороді з маслом нарубаний цибулю і додаємо горошок, а також царицю полів — кукурудзу.
- Тушкуємо овочі до м’якого стану і викладаємо в практично готовий рис. На цьому етапі потрібно завжди бути уважними і не втратити «золоту середину», коли зернята ще не переварені і трохи хрумтять на зубах.
- Приєднуємо маринад з банок до решти продуктів, приправляємо блюдо спеціями і прянощами, акуратно перемішуємо. Нагріваємо 3 хв. і вимикаємо вогонь.
Приготований рис з кукурудзою і зеленим горошком повинен перебувати під кришкою ще 20 хвилин, після чого смачне блюдо в нашому повному розпорядженні! Правда, не довго, оскільки розходиться в лічені хвилини.