Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування

З кукурудзою і зеленим горошком

Ще одна страва, особливо популярний у дні Великого посту.

Інгредієнти:

  • горошок і кукурудза в консервованому вигляді;
  • рис — 250 г;
  • цибулина;
  • пісне масло — 30 г;
  • склад солі, спецій і приправ використовуємо за вподобанням.

Приготування:

  • Як завжди, моєму рис відварюємо до готовності в трохи підсоленій воді.
  • Витягуємо з банок консервовані овочі. Розсіл не виливаємо!
  • Пасеруємо в сковороді з маслом нарубаний цибулю і додаємо горошок, а також царицю полів — кукурудзу.
  • Тушкуємо овочі до м’якого стану і викладаємо в практично готовий рис. На цьому етапі потрібно завжди бути уважними і не втратити «золоту середину», коли зернята ще не переварені і трохи хрумтять на зубах.
  • Приєднуємо маринад з банок до решти продуктів, приправляємо блюдо спеціями і прянощами, акуратно перемішуємо. Нагріваємо 3 хв. і вимикаємо вогонь.

Приготований рис з кукурудзою і зеленим горошком повинен перебувати під кришкою ще 20 хвилин, після чого смачне блюдо в нашому повному розпорядженні! Правда, не довго, оскільки розходиться в лічені хвилини.

Дивіться також:  Шаурма в домашніх умовах – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху