Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування

Рис з овочами в мексиканському стилі

Перелік компонентів страви:

  • олія оливок — 20 г;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • перець халапеньо (різновид чилі), зелений солодкий плід — по 1 шт.;
  • рис басматі (коричневий) — 200 г;
  • шматочки консервованих томатів — 100 г;
  • бульйон курячий — 360 мл;
  • сіль, кумін (зіра), чилі (пудра).

Поетапне приготування:

  • Кладемо в сковороду з нагрітою олією нашатковану цибулю, додаємо до нього подрібнені зубки часнику, нарізані смужки зеленого перцю, кумін і пекучий халапеньо. Пасеруємо складу 7 хвилин.
  • Далі викладаємо щіпку порошку чилі, шматочки консервованих помідорів. Заливаємо компоненти бульйоном, приправляємо сіллю і продовжуємо нагрівання продуктів.
  • Сухий басматі добре миємо й повільно всипаємо крупу в киплячу рідину. Варимо на сильному вогні 5 хв, після чого вимикаємо конфорку і наполягаємо страва 20 хв. в закритому вигляді.

Рис з овочами в мексиканському стилі відрізняє простота приготування, доповнена пікантною гамою смакових відтінків.

Дивіться також:  Яєчна локшина – шість рецептів, як приготувати домашню локшину своїми руками
Прокрутка до верху