Рис з овочами в мексиканському стилі
Перелік компонентів страви:
- олія оливок — 20 г;
- зубки часнику — 2 шт.;
- перець халапеньо (різновид чилі), зелений солодкий плід — по 1 шт.;
- рис басматі (коричневий) — 200 г;
- шматочки консервованих томатів — 100 г;
- бульйон курячий — 360 мл;
- сіль, кумін (зіра), чилі (пудра).
Поетапне приготування:
- Кладемо в сковороду з нагрітою олією нашатковану цибулю, додаємо до нього подрібнені зубки часнику, нарізані смужки зеленого перцю, кумін і пекучий халапеньо. Пасеруємо складу 7 хвилин.
- Далі викладаємо щіпку порошку чилі, шматочки консервованих помідорів. Заливаємо компоненти бульйоном, приправляємо сіллю і продовжуємо нагрівання продуктів.
- Сухий басматі добре миємо й повільно всипаємо крупу в киплячу рідину. Варимо на сильному вогні 5 хв, після чого вимикаємо конфорку і наполягаємо страва 20 хв. в закритому вигляді.
Рис з овочами в мексиканському стилі відрізняє простота приготування, доповнена пікантною гамою смакових відтінків.