Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування

Пісне різотто з рису

Склад інгредієнтів:

  • свіжі лисички (можна і інші гриби) — 300 г;
  • цибуля червоний — 1 шт.;
  • селера;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • олія (оливкова і вершкове) — по 30 м;
  • рис арборіо — 250 г;
  • сир Пармезан — 150 г;
  • вино (бажано біле) — 50 мл;
  • сіль, спеції.

Технологічний процес:

  • Традиційний спосіб приготування страви вимагає наявності каструлі і сковороди. У першій ємності тримаємо курячий (м’ясний або овочевий) бульйон, який, як кажуть, «завжди готовий», тобто знаходиться в гарячому стані.
  • У сковороді або сотейнику нагріваємо ароматне масло оливок і поміщаємо в нього нарізаний лук, подрібнений селера і роздавлені ножем зубки часнику. Смажимо компоненти до золотистого відтінку.
  • Всипаємо італійський арборіо, без якого неможливо приготування цього різотто. Рис не моєму, щоб зберегти весь знаходиться в ньому крохмаль. Додаємо ополоник гарячого бульйону, перемішуємо складу.
  • Коли зернятка вбере рідину, поміщаємо ще частина ароматного узвару. Продовжуємо наше кулінарне «шаманство» до тих пір, поки рис не втратить свою прозорість, і придбає м’яку кремоподібну консистенцію.
  • Коли зерно досягло необхідного стану «аль данте» (хрускоту на зубах), додаємо шматочки сиру і вершкового жиру. Залишаємо пісне різотто з рисом на кілька хвилин під щільно прикритою кришкою.

Рис з овочами дарує нам необмежені кулінарні можливості. Треба лише додати трохи особистої фантазії і розумно розпорядитися природними дарами.

Дивіться також:  Як приготувати коропа в духовці – 9 смачних рецептів
Прокрутка до верху