Пісне різотто з рису
Склад інгредієнтів:
- свіжі лисички (можна і інші гриби) — 300 г;
- цибуля червоний — 1 шт.;
- селера;
- зубки часнику — 2 шт.;
- олія (оливкова і вершкове) — по 30 м;
- рис арборіо — 250 г;
- сир Пармезан — 150 г;
- вино (бажано біле) — 50 мл;
- сіль, спеції.
Технологічний процес:
- Традиційний спосіб приготування страви вимагає наявності каструлі і сковороди. У першій ємності тримаємо курячий (м’ясний або овочевий) бульйон, який, як кажуть, «завжди готовий», тобто знаходиться в гарячому стані.
- У сковороді або сотейнику нагріваємо ароматне масло оливок і поміщаємо в нього нарізаний лук, подрібнений селера і роздавлені ножем зубки часнику. Смажимо компоненти до золотистого відтінку.
- Всипаємо італійський арборіо, без якого неможливо приготування цього різотто. Рис не моєму, щоб зберегти весь знаходиться в ньому крохмаль. Додаємо ополоник гарячого бульйону, перемішуємо складу.
- Коли зернятка вбере рідину, поміщаємо ще частина ароматного узвару. Продовжуємо наше кулінарне «шаманство» до тих пір, поки рис не втратить свою прозорість, і придбає м’яку кремоподібну консистенцію.
- Коли зерно досягло необхідного стану «аль данте» (хрускоту на зубах), додаємо шматочки сиру і вершкового жиру. Залишаємо пісне різотто з рисом на кілька хвилин під щільно прикритою кришкою.
Рис з овочами дарує нам необмежені кулінарні можливості. Треба лише додати трохи особистої фантазії і розумно розпорядитися природними дарами.