З куркою
У представленому страва м’ясо птиці чудово поєднується з майстерно приготовленою рисом і східними прянощами. Барвистий букет овочевого складу зробить блюдо особливо апетитним.
Список компонентів:
- цибулина;
- курка;
- олія (соняшникова чи оливкова) — 30 г;
- крохмаль (бажано кукурудзяний) — 60 г;
- броколі — 300 г;
- зубки часнику — 3 шт.;
- рис — 270 г;
- готовий бульйон — 400 мл;
- морква;
- соус соєвий 100 мл;
- сіль, суміш перців, імбир, перо цибулі.
Технологія приготування:
- Приготувати рис з овочами і куркою не складає ніяких труднощів. Починаємо з обробки птиці. Опалим тушку над вогнем конфорки, після чого моєму її, поділяємо на порційні частини, змащуємо маслом і кукурудзяним крохмалем.
- Викладаємо курку на добре нагріту з рослинним жиром сковороду і обсмажуємо шматочки з усіх боків до золотистого відтінку.
- Виймаємо м’ясо з ємності, поміщаємо на його місце нашатковану цибулю і пасеруємо його 3 хв. Додаємо імбир і подрібнені зубки часнику. Смажимо ще 4 хв, а потім приєднуємо нарізану соломкою моркву.
- Продовжуємо нагрівання 5 хв., додаємо червоний перець і митий рис. Перемішуємо продукти, вливаємо гарячий бульйон, соєвий соус і додаємо сіль. Тушкуємо їжу 10 хв. на повільному вогні в закритому вигляді.
- Броколі розбираємо на суцвіття, миємо і складаємо в практично готовий рис, злегка вдавлюючи в нього. Через 8 хв. вимикаємо вогонь.
Перед подачею акуратно перемішуємо блюдо, маємо на тарілках поверх м’яса і посипаємо нарубаним пером лука. Цікаве оформлення страви, чи не так?