Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування

З грибами

Рецепт смачного приготування страви обумовлений гармонійним поєднанням грибів, крупи і овочевого складу.

Необхідні продукти:

  • морква;
  • квасоля, горошок (заморожені) — 150 г;
  • печериці (або лісові гриби) — 350 г;
  • цибулини — 3 шт.;
  • масло пісне — 30 г;
  • рис круглозерний — 350 г;
  • питна вода (бульйон) — 1 л;
  • зубчики часнику — 3 шт.;
  • сіль, суміш перців, куркума, паприка мелена, базилік.

Готуємо рис з грибами і овочами:

  • Очищаємо і моєму овочі. Нарізаємо їх в будь-якому вигляді (кубиками, смужками), але не дуже дрібно, щоб яскраві компоненти зберегли свою форму після теплової обробки. Гриби поділяємо на тонкі скибочки.
  • Нагріваємо в сковороді олію і смажимо у ньому цибулю до прозорого стану. Додаємо нарізаний слайсами часник, злегка підрум’янюємо.
  • Далі викладаємо печериці. Коли вода випарується, а спорові організми обзаведуться апетитною скоринкою, додаємо моркву.
  • Тушкуємо продукти 5 хв., приєднуємо митий рис, сіль, бажані спеції і прянощі. Смажимо крупу 7 хв., постійно заважаючи склад, потім вливаємо бульйон або питну воду.
  • Коли зерно поглине рідина, закриваємо каструлю і тушкуємо блюдо 25 хв. на мінімальному вогні, не торкаючись до продуктів.
  • Розморожуємо квасоля та горошок, ошпарюємо окропом і додаємо до решти компонентів.

Трохи прогріваємо страву і закінчуємо приготування. Подаємо з нарубаною зеленню.

Дивіться також:  Рисовий оцет: чим можна замінити, як зробити в домашніх умовах
Прокрутка до верху