З грибами
Рецепт смачного приготування страви обумовлений гармонійним поєднанням грибів, крупи і овочевого складу.
Необхідні продукти:
- морква;
- квасоля, горошок (заморожені) — 150 г;
- печериці (або лісові гриби) — 350 г;
- цибулини — 3 шт.;
- масло пісне — 30 г;
- рис круглозерний — 350 г;
- питна вода (бульйон) — 1 л;
- зубчики часнику — 3 шт.;
- сіль, суміш перців, куркума, паприка мелена, базилік.
Готуємо рис з грибами і овочами:
- Очищаємо і моєму овочі. Нарізаємо їх в будь-якому вигляді (кубиками, смужками), але не дуже дрібно, щоб яскраві компоненти зберегли свою форму після теплової обробки. Гриби поділяємо на тонкі скибочки.
- Нагріваємо в сковороді олію і смажимо у ньому цибулю до прозорого стану. Додаємо нарізаний слайсами часник, злегка підрум’янюємо.
- Далі викладаємо печериці. Коли вода випарується, а спорові організми обзаведуться апетитною скоринкою, додаємо моркву.
- Тушкуємо продукти 5 хв., приєднуємо митий рис, сіль, бажані спеції і прянощі. Смажимо крупу 7 хв., постійно заважаючи склад, потім вливаємо бульйон або питну воду.
- Коли зерно поглине рідина, закриваємо каструлю і тушкуємо блюдо 25 хв. на мінімальному вогні, не торкаючись до продуктів.
- Розморожуємо квасоля та горошок, ошпарюємо окропом і додаємо до решти компонентів.
Трохи прогріваємо страву і закінчуємо приготування. Подаємо з нарубаною зеленню.