Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування

Рецепт по-китайськи

«Чи фань» в перекладі з китайського означає «їсти рис». Причому друга частина словосполучення відноситься до сніданку, обіду і вечері.

Склад продуктів:

  • перець болгарський;
  • цибуля-ріпка;
  • баклажан (невеликий);
  • капуста китайська — ½ качана;
  • цибуля маринований — 30 г;
  • гриби китайські (можна шампіньйони) — 300 г;
  • мед або звичайний цукор — 30 г;
  • стручок чилі;
  • жменю арахісу;
  • каррі — ½ ч. л.;
  • соус соєвий, олія арахісова, крохмаль — 2 ст. л.

Готуємо рис з овочами по-китайськи:

  • Маринуємо цибулю. Чисті гриби шаткуємо не дуже тонкими пластинами. Подрібнюємо арахіс шматочками, орієнтуючись на власні побажання. Помиті і очищені овочі, включаючи баклажан, нарізаємо соломкою. Капусту шаткуємо великими смужками. Чилі рубаємо на дрібні частини.
  • Обсмажуємо овочевий склад в сковороді-вок до готового стану. Маленьке дно і високі борта посуду як не можна краще підходять для швидкої і якісної термічної обробки продуктів.
  • Додаємо маринований цибулю, арахіс, подрібнений чилі. З’єднуємо в піалі соус соєвий, каррі, мед і крохмаль. Розмішаною поливаємо сумішшю запашні овочі.

Приготоване блюдо — це, на думку жителів Піднебесної, лише гостре, смачне, апетитне, але все ж додаток до основної їжі — отваренному рісу.

Дивіться також:  Паштет з оселедця: класичний рецепт і 7 варіантів приготування
Прокрутка до верху