Болгарський перець, фарширований овочами та рисом
Склад інгредієнтів:
- цибулю і моркву — по 2 шт.;
- перець солодкий (невеликі плоди) — 10 шт.;
- рис круглий — 200 г;
- масло пісне — 50 г;
- помідори — 5 шт.;
- сіль, спеції, прянощі, зелень.
Поетапне приготування:
- Ретельно моєму рисову крупу, відварюємо в підсоленій воді до напівм’якого стану. Знову підставляємо зерно під водний струмінь, а потім залишаємо в ситі, поки не стечуть надлишки рідини.
- Звільняємо цибуля від лушпиння, нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з очищеною, крупно нашаткованої морквою.
- Додаємо до вже рум’яним овочів натерті помідори, тушкуємо 5 хвилин. Відкладаємо в піалу дві ложки готової суміші, решту з’єднуємо з рисом. Присмачую продукти перцем і прянощами, добре перемішуємо.
- Вирізаємо у солодких плодах «шляпки», видаляємо насіння, миємо під краном і наповнюємо приготованим рисовим складом.
- Викладаємо, а, точніше, ставимо яскраві «вироби» дуже щільно один до одного в каструлю відкритою частиною догори. Притискаємо плоскою тарілкою, щоб фаршировані перці залишалися в одному положенні до кінця теплової обробки.
- Далі вливаємо очищену воду, солимо і нагріваємо страву на сильному вогні. Знижуємо інтенсивність полум’я після появи ознак кипіння й тушкуємо напівфабрикати ще 20 хвилин. В кінці приготування додаємо частина відкладеного овочевого складу.
Болгарський перець, фарширований овочами і рисом, відноситься до пісних страв, а тому користується великою популярністю у любителів корисного харчування.