Різотто з морепродуктами – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Різотто з морепродуктами і овочами

Необхідні продукти:

  • 120 грам рису;
  • 0,3 кг морепродуктів;
  • 2 ложки оливкової олії;
  • спеції за смаком;
  • 0,5 літра бульйону;
  • будь-яка овочева суміш.

Процес приготування:

  • У сковороду з оливковою олією викладаємо овочеву суміш і смажимо кілька хвилин.
  • Засипаємо сюди ж рис, вливаємо бульйон порціями і готуємо, поки він повністю не випарується, а рис не стане м’яким.
  • Додаємо морепродукти, приправляемся спеціями, тримаємо на вогні ще пару хвилин.

Традиційний італійський рецепт страви

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг морепродуктів;
  • 50 грам сиру;
  • 0,5 літра бульйону;
  • 0,2 кг рису;
  • невелика цибулина;
  • ложка вершкового масла і дві ложки оливкової;
  • біле сухе вино – 50 мл;
  • спеції за смаком;
  • зубчик часнику;
  • 20 мілілітрів лимонного соку.

Процес приготування:

  • На сковороді розігріти вершкове і оливкове масла, викласти в них подрібнений часник і морепродукти. Смажити близько п’яти хвилин.
  • Так само чинимо і з цибулею, але на іншій сковороді. Він повинен стати золотистим.
  • Додаємо до нього рис і смажимо п’ять хвилин, постійно заважаючи продукти. Вливаємо вино і чекаємо, коли воно випарується.
  • Заливаємо частиною бульйону і починаємо варити рис до готовності. Коли бульйон повністю всмоктується крупою, необхідно доливати наступну порцію.

Приблизно за 4-6 хвилин до закінчення процесу змішуємо рис з морепродуктами, а при подачі присипаємо ще гаряче блюдо тертим сиром.

Дивіться також:  Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються – 8 ідеальних рецептів у домашніх умовах