Різотто з морепродуктами і овочами
Необхідні продукти:
- 120 грам рису;
- 0,3 кг морепродуктів;
- 2 ложки оливкової олії;
- спеції за смаком;
- 0,5 літра бульйону;
- будь-яка овочева суміш.
Процес приготування:
- У сковороду з оливковою олією викладаємо овочеву суміш і смажимо кілька хвилин.
- Засипаємо сюди ж рис, вливаємо бульйон порціями і готуємо, поки він повністю не випарується, а рис не стане м’яким.
- Додаємо морепродукти, приправляемся спеціями, тримаємо на вогні ще пару хвилин.
Традиційний італійський рецепт страви
Необхідні продукти:
- 0,2 кг морепродуктів;
- 50 грам сиру;
- 0,5 літра бульйону;
- 0,2 кг рису;
- невелика цибулина;
- ложка вершкового масла і дві ложки оливкової;
- біле сухе вино – 50 мл;
- спеції за смаком;
- зубчик часнику;
- 20 мілілітрів лимонного соку.
Процес приготування:
- На сковороді розігріти вершкове і оливкове масла, викласти в них подрібнений часник і морепродукти. Смажити близько п’яти хвилин.
- Так само чинимо і з цибулею, але на іншій сковороді. Він повинен стати золотистим.
- Додаємо до нього рис і смажимо п’ять хвилин, постійно заважаючи продукти. Вливаємо вино і чекаємо, коли воно випарується.
- Заливаємо частиною бульйону і починаємо варити рис до готовності. Коли бульйон повністю всмоктується крупою, необхідно доливати наступну порцію.
Приблизно за 4-6 хвилин до закінчення процесу змішуємо рис з морепродуктами, а при подачі присипаємо ще гаряче блюдо тертим сиром.