Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Простий варіант смаження на сковороді

Для приготування ростбіфу потрібно кругла і містка сковорода. М’ясо потрібно викласти з холодильника за 30 хвилин до смаження, щоб воно нагрілося до кімнатної температури і натерти спеціями. Для такого способу приготування можна використовувати пряну суміш або скористатися звичайною сіллю з меленим перцем.

На середньому вогні нагріваємо сковорідку, ростбіф змащуємо маслом і починаємо обсмажувати. Перші три хвилини м’ясо краще не чіпати, а для того, щоб його перевернути варто скористатися спеціальними щипцями для гриля.

Протягом 10 хвилин обсмажуємо м’ясну заготовку на сильному вогні, а потім на слабкому. Не забуваємо поливати її соком, що виділився. Для того щоб вона рівномірно присмажився, сковороду накриваємо фольгою і ставимо на 10 – 15 хвилин в духовку.

Дивіться також:  Яловича печінка смажена – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху