Сало в розсолі
Смачним і особливо ніжним вийде сало, якщо витримати його в розсолі кілька діб.
Для приготування закуски потрібно:
- 1,2 кг сала;
- 220 г солі;
- очищення від цибулі;
- лаврове листя;
- суха аджика;
- суміш перців;
- сушена зелень.
Порядок роботи:
- Ретельно вимити сало і порізати невеликими прямокутними шматками.
- Обполоснути цибулиння, залити водою, присипати сіллю, покласти лаврові листки і прокип’ятити чверть години, а потім прибрати з плити і остудити.
- Натерти підготовлені шматки сухої аджикою, скласти в ємність і залити розсолом розсолом, а потім встановити гніт і залишити на 2-3 дні.
- Коли продукт буде готовий, вийняти його з рідини, обсушити і обваляти в суміші перців і сушеної зелені.
Рада. Щоб колір сала вийшов більш насиченим, в якості барвника потрібно додати не тільки лушпиння від цибулі, але і вишневі листя. А також можна використовувати шафран або каррі.