Сало в маринаді з цибулевої лушпинням
Щоб засолити сало за цим способом, потрібно приготувати насичений маринад з великою кількістю спецій.
Для роботи підготуємо:
- 800-900 г сала;
- 210-220 г солі;
- 45-50 г цукру;
- 2-3 склянки лушпиння від цибулі;
- велика часникова головка;
- червоний мелений перець;
- орегано;
- лаврове листя;
- горошинки чорного перцю;
- сушена гвоздика.
Порядок дій:
- Порізати сало рівними прямокутними шматками.
- Промиту лушпиння вкласти в каструлю, залити водою, додати сіль, цукор, лавровий лист, подрібнений часник і приправи, а потім поставити на плиту.
- Прокип’ятити суміш чверть години, скласти в каструлю шматки сала і варити ще стільки ж.
- Прибрати ємність з конфорки, щільно закрити кришкою і залишити на 12 годин, а потім дістати шматки, підсушити і відправити на зберігання в холодильник.
Рада. У процесі приготування сала в цибулинні краще використовувати посуд, внутрішня частина якої вкрита темною емаллю, оскільки природний барвник має звичай въедаться у поверхні, і відмити від нього білу каструлю практично неможливо.