Сало в лушпинні цибулі — 7 найсмачніших рецептів в домашніх умовах

Сало в маринаді з цибулевої лушпинням

Щоб засолити сало за цим способом, потрібно приготувати насичений маринад з великою кількістю спецій.

Для роботи підготуємо:

  • 800-900 г сала;
  • 210-220 г солі;
  • 45-50 г цукру;
  • 2-3 склянки лушпиння від цибулі;
  • велика часникова головка;
  • червоний мелений перець;
  • орегано;
  • лаврове листя;
  • горошинки чорного перцю;
  • сушена гвоздика.

Порядок дій:

  • Порізати сало рівними прямокутними шматками.
  • Промиту лушпиння вкласти в каструлю, залити водою, додати сіль, цукор, лавровий лист, подрібнений часник і приправи, а потім поставити на плиту.
  • Прокип’ятити суміш чверть години, скласти в каструлю шматки сала і варити ще стільки ж.
  • Прибрати ємність з конфорки, щільно закрити кришкою і залишити на 12 годин, а потім дістати шматки, підсушити і відправити на зберігання в холодильник.

Рада. У процесі приготування сала в цибулинні краще використовувати посуд, внутрішня частина якої вкрита темною емаллю, оскільки природний барвник має звичай въедаться у поверхні, і відмити від нього білу каструлю практично неможливо.

Дивіться також:  Рибний пиріг – 12 рецептів приготування
Прокрутка до верху