Копчений смак з рідким димом
Навіть при відсутності коптильні можна приготувати сало, смак якого буде нітрохи не гірше, якщо зробити його з рідким димом. А цибулиння додасть закуски красивий золотистий колір.
Склад компонентів:
- 800 г сала;
- 100-120 г солі;
- 30-40 мл рідкого диму;
- цибульні очищення;
- перець-горошок;
- лаврові листки;
- паприка і коріандр.
Послідовність роботи:
- Вимити цибульні очищення, скласти в каструлю, влити воду, додати сіль, лаврові листки і горошинки перцю. Поставити на повільний вогонь.
- Порізати скибками сало, а коли відвар з барвником закипить, покласти його в каструлю і долити рідкий дим.
- Щільно закупорити ємність кришкою і залишити продукт в маринаді на 12-16 годин, потім вийняти, обсушити і обваляти в суміші приправ.
Увага! Сало, приготоване цим способом, можна зберігати тільки в холодильнику, уклавши його в пластиковий контейнер з кришкою, інакше продукт швидко втратить насичений запах.