З додаванням чорносливу
Щоб ще більше урізноманітнити смак і без того досить оригінального десерту, можна додати до основних продуктів будь-яку зливу в сушеному вигляді.
Вам знадобиться:
- 250 г сала;
- 200 г чорносливу;
- 50 г горіхів;
- плитка шоколаду;
- 100 г вершкового масла;
- силіконова форма для льоду.
Покрокова інструкція:
- Тонко нарізаємо сало і залишаємо його «відпочивати» при кімнатній температурі, щоб воно набуло пластичність.
- Чорнослив проварюємо, даємо охолонути і дрібно нарізаємо.
- Формуємо кульки з чорносливу, всередину кожного поміщаємо горішок.
- Щільно загорнути готові кульки салом і охолоджуємо годину їх в морозильній камері.
- Готуємо на водяній бані глазур з шоколаду і масла.
- Розливаємо половину глазурі в силіконові формочки.
- Акуратно кладемо в кожну клітинку з шоколадом кульку з чорносливу, горіхів і сала.
- Заливаємо залишилася глазур’ю.
- Відправляємо на годину в холодильник, щоб цукерки повністю застигли.
Чорнослив в цьому рецепті за бажанням можна замінити курагою або родзинками. Горіхи підійдуть будь – вибір залежить виключно від смакових уподобань.