З кардамоном і чорним перцем
Сучасні кондитери вирішили урізноманітнити такий екзотичний десерт, додавши до нього спеції і прянощі.
Вам знадобиться:
- 150 г свіжого сала (оптимально – спинний вирізки);
- 2 плитки чорного шоколаду;
- 80 г вершкового масла;
- щіпка кориці;
- 1/3 ч. л. меленого чорного перцю;
- ¼ Ч. л. меленого кардамону;
- 1 ч. л. какао.
Покрокова інструкція:
- Сало перемелюємо на м’ясорубці, формуємо невеликі кубики і залишаємо їх застигати в морозилці на годину.
- Шоколад з вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані.
- До шоколадної маси додаємо какао, корицю, перець і кардамон.
- Застиглі кубики занурюємо в шоколад зі спеціями і залишаємо в холодильнику для застигання.
Готовий делікатес можна прикрасити листочками м’яти або злегка присипати мигдальною стружкою.