Готуємо по-українськи
Сало в тузлуці по-закарпатськи виходить пряним і володіє насиченим смаком.
Для його приготування знадобляться:
- основний продукт – 0,5 кг;
- вода – 0,5 л;
- цибулина;
- часник – головка;
- морква;
- столовий або виноградний оцет – 1 ч. л.;
- цукровий пісок – 1 ч. л.;
- сіль – ½ частину склянки;
- чорний мелений перець – 1 ч. л.;
- чорний перець горошком – 6 горошин;
- лавровий лист – 3 листочка;
- гвоздика сушена – 1 суцвіття.
Підготувавши інгредієнти, всі спеції (крім меленого перцю) додають у воду і ставлять на слабкий вогонь.
Далі:
- Дрібними кубиками моркву нарізають, додають її у маринад.
- Після закипання в тузлук додають оцет. Вогонь вимикають.
- Нарізають сало і цибулю. Викладають в окремому посуді, чергуючи шари (краще використовувати для цього скляний посуд).
- Часник подрібнюють. Рясно посипають ним і чорним меленим перцем нарізку.
- Масу заливають розсолом, маринадом і залишають на 2-3 години до повного охолодження.
Потім переміщують блюдо в холодильник на добу, після чого його можна подавати на стіл.