Сало в тузлуці – 5 найбільш смачних рецептів

Готуємо по-українськи

Сало в тузлуці по-закарпатськи виходить пряним і володіє насиченим смаком.

Для його приготування знадобляться:

  • основний продукт – 0,5 кг;
  • вода – 0,5 л;
  • цибулина;
  • часник – головка;
  • морква;
  • столовий або виноградний оцет – 1 ч. л.;
  • цукровий пісок – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ частину склянки;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • чорний перець горошком – 6 горошин;
  • лавровий лист – 3 листочка;
  • гвоздика сушена – 1 суцвіття.

Підготувавши інгредієнти, всі спеції (крім меленого перцю) додають у воду і ставлять на слабкий вогонь.

Далі:

  • Дрібними кубиками моркву нарізають, додають її у маринад.
  • Після закипання в тузлук додають оцет. Вогонь вимикають.
  • Нарізають сало і цибулю. Викладають в окремому посуді, чергуючи шари (краще використовувати для цього скляний посуд).
  • Часник подрібнюють. Рясно посипають ним і чорним меленим перцем нарізку.
  • Масу заливають розсолом, маринадом і залишають на 2-3 години до повного охолодження.

Потім переміщують блюдо в холодильник на добу, після чого його можна подавати на стіл.

Дивіться також:  Лазанья – 8 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху