Самий простий покроковий рецепт
Якщо хочеться гострої кавказької кухні, але часу мало або атакує втому, то цілком гідно можна приготувати «ледаче» сациві.
Вам знадобиться:
- оброблена тушка курки (філе, філе, стегенця, стегна) – 1 кг;
- очищені волоські горіхи – 150 – 200 г;
- 2 головки цибулі;
- 5 зубків часнику;
- 2 столові ложки борошна;
- зелень (переважно, кінза)
- аджика і суміш спецій за смаком (що знайдеться будинку) – коріандр, перець, чебрець, куркума, сіль.
Спрощений рецепт приготування:
- Шматки вимитої птиці посипають прянощами, сіллю і обсмажують.
- Додають до м’яса дрібно нарізану цибулю і залишають продукти тушкуватися на маленькому вогні, вливаючи потроху воду, щоб страва не підгоряло.
- У блендері подрібнюють горіхи, часник і зелень. Отриману масу перемішують з борошном.
- Потроху в орєхово-часникову суміш додають гарячу воду (закипілу) до отримання напіврідкого соусу. За смаком його солять і додають прянощі.
- Проварюють горіхову заправку на повільному вогні до потрібної густоти.
Заливають соусом шматки курки і подають їх до столу з зеленню в холодному або теплому вигляді.