Сациві з курки по-грузинськи – 7 рецептів приготування

Самий простий покроковий рецепт

Якщо хочеться гострої кавказької кухні, але часу мало або атакує втому, то цілком гідно можна приготувати «ледаче» сациві.

Вам знадобиться:

  • оброблена тушка курки (філе, філе, стегенця, стегна) – 1 кг;
  • очищені волоські горіхи – 150 – 200 г;
  • 2 головки цибулі;
  • 5 зубків часнику;
  • 2 столові ложки борошна;
  • зелень (переважно, кінза)
  • аджика і суміш спецій за смаком (що знайдеться будинку) – коріандр, перець, чебрець, куркума, сіль.

Спрощений рецепт приготування:

  • Шматки вимитої птиці посипають прянощами, сіллю і обсмажують.
  • Додають до м’яса дрібно нарізану цибулю і залишають продукти тушкуватися на маленькому вогні, вливаючи потроху воду, щоб страва не підгоряло.
  • У блендері подрібнюють горіхи, часник і зелень. Отриману масу перемішують з борошном.
  • Потроху в орєхово-часникову суміш додають гарячу воду (закипілу) до отримання напіврідкого соусу. За смаком його солять і додають прянощі.
  • Проварюють горіхову заправку на повільному вогні до потрібної густоти.

Заливають соусом шматки курки і подають їх до столу з зеленню в холодному або теплому вигляді.

Дивіться також:  Курка по-французьки – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху