Савойська капуста – 9 рецептів приготування

Фарширована м’ясом

Філе в капусті виходить соковитим, а завдяки сиру і грибів страва набуває неповторні смакові якості.

Інгредієнти:

  • капуста – качан савойська;
  • філе куряче – 570 г;
  • сир – 210 г твердий;
  • печериці – 320 г;
  • гриби – 12 г сухі;
  • бульйон – 470 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • масло – 35 мл рослинна;
  • цукор – 5 г;
  • вершки – 75 мл жирні;
  • часник – 3 зубки;
  • яйце – 2 шт куряче;
  • сіль;
  • вино – 110 мл білого сухе;
  • майоран – 1 ч. ложка;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • горіх мускатний – 2 ч. ложки;
  • орегано – 3 ч. ложки сушений;
  • перець.

Приготування:

  • Надрізати качан з боку плодоніжки. Злегка розкрити листя.
  • Помістити в підсолену воду. Проварити годину.
  • Підготувати тертку. Візьміть середню за розміром. Сир подрібнити.
  • Влити яйця. Підсипати мускат. Перемішати.
  • Подрібнити гриби.
  • Порубати зубки часникові.
  • Розжарити масло. Помістити на сковороду зубки. Прожарити. Дістати. Помістити гриби. Потомити сім хвилин.
  • Всипати майоран. Залити вершки. Перемішати.
  • Нарізати пластами філе. Відбити. Присолити. Обсипати орегано.
  • Взяти марлю. Розстелити на столі. Вона повинна бути в кілька разів більше качана.
  • Розкрити листи в капусті. Качан вирізати.
  • Між листям, починаючи з центру, викладати начинку. Спочатку гриби. Потім нафарширувати сиром.
  • Розрізати курячі пласти на три частини. Помістити між листям. Останніх два шари повинні бути без начинки.
  • Зібрати качан воєдино.
  • Загорнути щільно в марлю. Зв’язати.
  • Залити водою гриби. Додати цибулю. Підсолити. Закинути масло.
  • Помістити качан. Проварити годину.
  • Відправити в духову шафу. (180 гр.). Витримати півгодини.
  • Підсмажити борошно на сковорідці. Влити бульйон, що залишився після варіння. Підсипати мускат. Присолити. Влити вино. Прогріти.
  • Додати цукор. Перемішати.
  • Нарізати капусту. Полити соусом.
Дивіться також:  Курка в горщиках – 14 рецептів приготування
Прокрутка до верху