Фарширована м’ясом
Філе в капусті виходить соковитим, а завдяки сиру і грибів страва набуває неповторні смакові якості.
Інгредієнти:
- капуста – качан савойська;
- філе куряче – 570 г;
- сир – 210 г твердий;
- печериці – 320 г;
- гриби – 12 г сухі;
- бульйон – 470 мл;
- цибуля – 2 шт.;
- масло – 35 мл рослинна;
- цукор – 5 г;
- вершки – 75 мл жирні;
- часник – 3 зубки;
- яйце – 2 шт куряче;
- сіль;
- вино – 110 мл білого сухе;
- майоран – 1 ч. ложка;
- борошно – 2 ст. ложки;
- горіх мускатний – 2 ч. ложки;
- орегано – 3 ч. ложки сушений;
- перець.
Приготування:
- Надрізати качан з боку плодоніжки. Злегка розкрити листя.
- Помістити в підсолену воду. Проварити годину.
- Підготувати тертку. Візьміть середню за розміром. Сир подрібнити.
- Влити яйця. Підсипати мускат. Перемішати.
- Подрібнити гриби.
- Порубати зубки часникові.
- Розжарити масло. Помістити на сковороду зубки. Прожарити. Дістати. Помістити гриби. Потомити сім хвилин.
- Всипати майоран. Залити вершки. Перемішати.
- Нарізати пластами філе. Відбити. Присолити. Обсипати орегано.
- Взяти марлю. Розстелити на столі. Вона повинна бути в кілька разів більше качана.
- Розкрити листи в капусті. Качан вирізати.
- Між листям, починаючи з центру, викладати начинку. Спочатку гриби. Потім нафарширувати сиром.
- Розрізати курячі пласти на три частини. Помістити між листям. Останніх два шари повинні бути без начинки.
- Зібрати качан воєдино.
- Загорнути щільно в марлю. Зв’язати.
- Залити водою гриби. Додати цибулю. Підсолити. Закинути масло.
- Помістити качан. Проварити годину.
- Відправити в духову шафу. (180 гр.). Витримати півгодини.
- Підсмажити борошно на сковорідці. Влити бульйон, що залишився після варіння. Підсипати мускат. Присолити. Влити вино. Прогріти.
- Додати цукор. Перемішати.
- Нарізати капусту. Полити соусом.