На кефірі
Шарлотка з капустою на кефірі — один з найбільш популярних рецептів такого капустяного пирога. Це смачно і просто, але, до того ж, вигідно, адже кефір можна використовувати вже злегка подкисший.
Необхідні продукти:
- ложечка розпушувача і щіпка солі;
- три яйця;
- 100 грам борошна;
- склянка кефіру;
- зелень за смаком;
- 70 г вершкового масла;
- 150 грам капусти.
Процес приготування:
- Капусту і зелень нарізаємо будь-яким способом, з’єднуємо між собою і відразу відправляємо в форму для випічки. Розтопіть масло і залийте їм вміст.
- Збиті яйця змішуємо з кефіром, сіллю, борошном і розпушувачем, постійно помішуючи, щоб вийшла однорідна маса.
- Її вливаємо в форму, де лежить капуста з маслом, і прибираємо в духовку на 40 хвилин. Оптимально такий пиріг випікати при 180 градусах — і не згорить, і пропечеться.