Шарлотка з яблуками в мультиварці
Це оригінальний рецепт шарлотки, так як в ньому будуть присутні карамелізовані яблука. А це не тільки дуже красиво, але й смачно.

Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки;
- Яблука – 6 штук;
- Вершкове масло – 0,25 кг;
- Яйця – 3 штуки;
- Кориця – пів столової ложки;
- Цукор – 1 стакан для тіста і 3 ст. л. для яблук.
Приготування:
Гарненько промийте яблука і видаліть з них шкірку.
Виріжте з них серцевину і кісточки.
Поріжте яблука на великі, але рівні пластини.
Візьміть сковороду і поставте її на вогонь. Коли вона нагріється, покладіть масло.
Коли масло майже повністю розплавилося – всипайте цукор (тільки 3 столових ложки). З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки все перемішайте.
Встановіть невеликий вогонь і тепер постійно помішуйте масу, щоб вона не пригоріла, а цукор повністю розчинився. Продовжуйте це до тих пір, поки карамель не придбає золотавий відтінок.
Тепер викладіть до карамелі яблука. Все ретельно перемішайте.
Візьміть корицю і присипте яблука.
Встановіть середній вогонь і тушкуйте фрукти протягом 3-4 хвилин. Але будьте уважні, яблука не повинні розваритися.
Яблука в карамелі викладіть на дно мультиварки. Постарайтеся зробити це якомога красивіше, адже вони в підсумку будуть зверху.
Тепер займемося тестом. Для цього візьміть велику і глибоку каструлю або миску.
Всипте цукор, що залишився.
Заздалегідь покладіть яйця в холодильник, щоб вони були злегка охолодженими. Вимийте їх (застосувавши соду) і вбийте.
Візьміть міксер і збивайте їм на максимальній швидкості яйця з цукром. Продовжуйте, поки не з’явиться густа піна (це займе менше 5 хвилин). Чим ретельніше зіб’ються яйця, тим вище буде пиріг. Щоб яйця взбивались простіше, можна додати до нього щіпку солі. Не бійтеся, на смак готового блюда це не позначиться.
Двічі просійте борошно через сито.
Невеликими порціями вводите борошно, постійно помішуючи тісто для шарлотки. У підсумку, його консистенція буде, як у густої сметани.
Візьміть готове тісто і залийте їм яблука. Воно повинно проникати між шматочками, але розмішати ми не зможемо, тому що яблука вже красиво викладені. Тому, просто залийте їх тестом і залиште на 5-10 хвилин. За цей час тісто саме просочиться між пластинками яблук, і ми отримаємо бажаний результат.
Поверніть чашу в мультиварку і щільно закрийте її кришкою. Поставте режим «Випічка» на 1 годину.
По закінченню цього часу, відкрийте мультиварку, трохи почекайте, щоб вийшов пар, і ви не обпеклися.
Перевірте готовність шарлотки з допомогою дерев’яної палички. Вилку в цьому випадку краще не використовувати, щоб не подряпати чашу.
Дістаньте чашу і накрийте її плоским красивим стравою. Переверніть форму, і рум’яна шарлотка опиниться на тарілці.
Тепер її необхідно прикрасити. Для цього знадобиться цукрова пудра. Трохи притрусіть нею пиріг, але так, щоб яблука були видні.
Пропонується вашій увазі ще один варіант прикраси:
Візьміть мереживну серветку і постеліть її на шарлотку.
Тепер поверх пирога можна сипати цукрову пудру.
Зніміть серветку і побачите, який гарний візерунок вона допомогла створити.
Пиріг готовий! Враховуючи те, що він солодкий, подавати шарлотку слід з чаєм або кавою.