Шарлотка з яблуками – 4 чудових рецепту!

Шарлотка з яблуками в мультиварці

Це оригінальний рецепт шарлотки, так як в ньому будуть присутні карамелізовані яблука. А це не тільки дуже красиво, але й смачно.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Яблука – 6 штук;
  • Вершкове масло – 0,25 кг;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Кориця – пів столової ложки;
  • Цукор – 1 стакан для тіста і 3 ст. л. для яблук.

Приготування:

  • Гарненько промийте яблука і видаліть з них шкірку.
  • Виріжте з них серцевину і кісточки.
  • Поріжте яблука на великі, але рівні пластини.
  • Візьміть сковороду і поставте її на вогонь. Коли вона нагріється, покладіть масло.
  • Коли масло майже повністю розплавилося – всипайте цукор (тільки 3 столових ложки). З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки все перемішайте.
  • Встановіть невеликий вогонь і тепер постійно помішуйте масу, щоб вона не пригоріла, а цукор повністю розчинився. Продовжуйте це до тих пір, поки карамель не придбає золотавий відтінок.
  • Тепер викладіть до карамелі яблука. Все ретельно перемішайте.
  • Візьміть корицю і присипте яблука.
  • Встановіть середній вогонь і тушкуйте фрукти протягом 3-4 хвилин. Але будьте уважні, яблука не повинні розваритися.
  • Яблука в карамелі викладіть на дно мультиварки. Постарайтеся зробити це якомога красивіше, адже вони в підсумку будуть зверху.
  • Тепер займемося тестом. Для цього візьміть велику і глибоку каструлю або миску.
  • Всипте цукор, що залишився.
  • Заздалегідь покладіть яйця в холодильник, щоб вони були злегка охолодженими. Вимийте їх (застосувавши соду) і вбийте.
  • Візьміть міксер і збивайте їм на максимальній швидкості яйця з цукром. Продовжуйте, поки не з’явиться густа піна (це займе менше 5 хвилин). Чим ретельніше зіб’ються яйця, тим вище буде пиріг. Щоб яйця взбивались простіше, можна додати до нього щіпку солі. Не бійтеся, на смак готового блюда це не позначиться.
  • Двічі просійте борошно через сито.
  • Невеликими порціями вводите борошно, постійно помішуючи тісто для шарлотки. У підсумку, його консистенція буде, як у густої сметани.
  • Візьміть готове тісто і залийте їм яблука. Воно повинно проникати між шматочками, але розмішати ми не зможемо, тому що яблука вже красиво викладені. Тому, просто залийте їх тестом і залиште на 5-10 хвилин. За цей час тісто саме просочиться між пластинками яблук, і ми отримаємо бажаний результат.
  • Поверніть чашу в мультиварку і щільно закрийте її кришкою. Поставте режим «Випічка» на 1 годину.
  • По закінченню цього часу, відкрийте мультиварку, трохи почекайте, щоб вийшов пар, і ви не обпеклися.
  • Перевірте готовність шарлотки з допомогою дерев’яної палички. Вилку в цьому випадку краще не використовувати, щоб не подряпати чашу.
  • Дістаньте чашу і накрийте її плоским красивим стравою. Переверніть форму, і рум’яна шарлотка опиниться на тарілці.
  • Тепер її необхідно прикрасити. Для цього знадобиться цукрова пудра. Трохи притрусіть нею пиріг, але так, щоб яблука були видні.
  • Дивіться також:  Торт Веселка – 5 рецептів, як приготувати різнобарвний торт для дітей

    Пропонується вашій увазі ще один варіант прикраси:

  • Візьміть мереживну серветку і постеліть її на шарлотку.
  • Тепер поверх пирога можна сипати цукрову пудру.
  • Зніміть серветку і побачите, який гарний візерунок вона допомогла створити.
  • Пиріг готовий! Враховуючи те, що він солодкий, подавати шарлотку слід з чаєм або кавою.

    Прокрутка до верху