Шарлотка з яблуками – 4 чудових рецепту!

Шарлотка з ягодами і яблуками

У цьому рецепті можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,35 кг;
  • Яблука (кисло-солодкі) – 3 штуки;
  • Яйця – 2 штуки (середнього розміру);
  • Ягоди – 0,2 кг;
  • Вершкове масло – 0,17 кг;
  • Лимон – 1 штука;
  • Молоко – 0,2 л;
  • Цукор – 0,2 кг;
  • Мед – 3 ст. ложки;
  • Розпушувач для тіста – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Візьміть масло. Відріжте від пачки близько 120 грам. Тепер потрібно його розм’якшити (щоб легше було замісити тісто). Це можна зробити такими способами: 1) Поставте масло в мікрохвильову піч до повного його розчинення. Будьте обережні, масло може забризкати мікрохвильовку, тому накрийте його кришкою або зменшіть потужність. 2) Киньте масла на розігріту посуд, і воно швидко розплавиться. 3) Можна розтопити на водяній бані. Просто закип’ятіть воду і в невеликій мисочці відправте масло в окріп. Під впливом гарячої води воно швидко розчиниться. 4) найлегший спосіб. Візьміть продукт, поріжте його на кілька шматочків і складіть їх на блюдечко. Тепер візьміть чашку, сполосніть її гарячою водою (краще окропом) і швидко накрийте масло. Хоч воно і не повністю розтане, але для замішування тіста це як раз те, що потрібно.
  • У велику миску покладіть готову олію. Розбийте чисті яйця. Їх рекомендується заздалегідь промити, щоб бруд не потрапила в блюдо.
  • Візьміть лимон і промийте його. На дрібній тертці натріть його цедру, робити це можна прямо в миску з тестом.
  • Додайте розпушувач для тіста.
  • Налийте молоко в каструлю і підігрійте його. Кип’ятити не треба.
  • Влийте молоко в тісто і збийте вінчиком.
  • Просійте борошно.
  • Продовжуйте заважати тісто, поступово додаючи в нього борошно невеликими порціями. Це прискорить процес, і не будуть утворюватися грудочки.
  • Консистенція тіста повинна бути такою, як у густої сметани.
  • Промийте яблука. Зріжте з них шкірку (це робити необов’язково) і виріжте тверду серцевину з кісточками.
  • Наріжте яблука красивими шматочками. Їх форму і розмір вибирайте довільно. Відразу збризніть їх соком лимона, щоб вони не потемніли.
  • Візьміть попередньо розморожені ягоди і гарненько відіжміть їх. Зайвий сік не потрібен, він може змінити консистенцію тесту. Ягоди потрібно обов’язково розморожувати, так як це позначиться на смаку пирога.
  • Якщо застосовуються свіжі ягоди, то їх потрібно вимити, видалити кісточки.
  • Відріжте маленький шматочок масла і змастіть їм деко. Щоб не змащувати форму, можна застелити пергаментом.
  • Перелийте тісто у форму, розрівняти поверхню можна лопаткою.
  • На тісто розкладіть ягоди і яблука. Притрусіть їх цукром.
  • Візьміть масло, наріжте його невеликими шматочками і рівномірно розкладіть на начинці.
  • Ставте шарлотку в холодну духовку. Температурний режим 180 градусів, час випікання близько 50-60 хвилин.
  • Візьміть невелику ємність і помістіть в неї пару ложок меду.
  • Відріжте від половинку лимона і видавіть сік до меду. Все змішайте.
  • Якщо шарлотка з ягодами повністю пропеклась – її можна вийняти з духовки.
  • Готовий пиріг полийте медово-лимонної сумішшю, яка не тільки просочить ласощі, але і доповнить його смак.
  • Дивіться також:  Торт з безе – 13 рецептів приготування в домашніх умовах

    Представлені рецепти приготування та розкриття деяких секретів допоможуть вам спекти пишну і ароматну шарлотку. Готуйте з любов’ю!

    Прокрутка до верху