Шашлик в духовці з свинини: у банку, на деку або шпажках – 7 рецептів приготування

Рецепт приготування в банку

Це дуже незвичайний рецепт, але його обов’язково варто взяти на озброєння кожної господині. Інгредієнти: 900 г свинячої вирізки, 120 мл води, 2-3 цибулини, половина лимона, сіль, 230 г бекону, коріандр і суміш спецій для шашлику.

  • М’ясо миється, підсушується паперовими рушниками і не крупно ріжеться. Воно відразу ж солиться, присипається приправами і поливається лимонним соком.
  • До свинини викладаються кільця цибулі. Обидва інгредієнти висипаються в глибоку посуд, перемішуються. Зверху виливається вода, і шашлик залишають маринуватися на 40-50 хвилин.
  • Шматки підготовленої свинини нанизують на шампури. Між ними розташовуються тонкі смужки бекону і кільця цибулі з маринаду.
  • Залишилася пряна маса з миски викладається на дно трилітрових банок. У кожній з них також розташовується по 4-5 шампурів з м’ясом.
  • Горловини ємностей закриваються фольгою. Дуже важливо, щоб банки зовні були ідеально сухими.
  • Заготовки відправляються в холодну духовку і після розігріву до 200 градусів випікаються 70-80 хвилин.
  • Коли готовий шашлик в банку буде вилучатись з духовки, потрібно звертатися зі склом дуже обережно, так як із-за перепаду температур воно може лопнути.

    Дивіться також:  Курка в кисло солодкому соусі – 8 рецептів приготування
    Прокрутка до верху