Щавлевий суп – 11 класичних рецептів з яйцем

Зелений борщ на м’ясному бульйоні

При бажанні суп зі щавлем можна зробити дуже ситним. Для цього в страву потрібно додати свинину (350 р. м’якоті). Крім того, потрібно використовувати: 2 пучка щавлю, 6 картоплин, 2 шт. моркви і цибулі, 100 мл сметани, 3 яйця, 50 мл томатної пасти, сіль, олія.

  • М’ясо промивається, дрібно нарізають і варять до готовності. Перед закипанням з поверхні води обов’язково потрібно зняти пінку.
  • Цибулю і моркву подрібнюються, після чого обсмажуються на олії до готовності. До овочів додається томатна паста, і інгредієнти тушкують ще 5-7 хвилин.
  • Вміст сковороди разом з нарізаною кубиками картоплею викладається в м’ясний бульйон.
  • Коли картопля стане м’якою, в каструлю додається ретельно промитий і нарізаний соломкою щавель.
  • Суп готується ще 10-12 хвилин.

Подавати зелений борщ можна зі сметаною або майонезом. У кожну порцію потрібно додати половинку звареного круто яйця.

Дивіться також:  Гороховий суп з копченими ребрами | Рецепт з фото