Зелений борщ на м’ясному бульйоні
При бажанні суп зі щавлем можна зробити дуже ситним. Для цього в страву потрібно додати свинину (350 р. м’якоті). Крім того, потрібно використовувати: 2 пучка щавлю, 6 картоплин, 2 шт. моркви і цибулі, 100 мл сметани, 3 яйця, 50 мл томатної пасти, сіль, олія.
- М’ясо промивається, дрібно нарізають і варять до готовності. Перед закипанням з поверхні води обов’язково потрібно зняти пінку.
- Цибулю і моркву подрібнюються, після чого обсмажуються на олії до готовності. До овочів додається томатна паста, і інгредієнти тушкують ще 5-7 хвилин.
- Вміст сковороди разом з нарізаною кубиками картоплею викладається в м’ясний бульйон.
- Коли картопля стане м’якою, в каструлю додається ретельно промитий і нарізаний соломкою щавель.
- Суп готується ще 10-12 хвилин.
Подавати зелений борщ можна зі сметаною або майонезом. У кожну порцію потрібно додати половинку звареного круто яйця.