З додаванням рису
Особливо смачним щавлевий суп з рисом виходить на бульйоні з м’ясних реберець (400 р.). Крім м’ясної складової і пучка щавлю, потрібно також взяти: 50 р. крупи, 2 картоплини, по 1 шт. цибулі і моркви, 50 г кореня селери, сіль, по 1 яйцю на порцію. Як приготувати таку страву, детально розказано далі.
- З м’ясних реберець вариться бульйон. Щоб він не був мутним, з поверхні рідини потрібно постійно знімати піну.
- Поки вариться м’ясо, овочі потрібно крупно нарізати. Разом з рисом вони додаються в бульйон приблизно за 10 хвилин до його готовності.
- Всі інгредієнти варяться до м’якості картоплі. Тільки в цей момент можна відправляти в каструлю дрібно нарізаний щавель. Ще через 10-12 хвилин блюдо буде повністю готове.
Подається суп зі сметаною і подрібненими звареними круто яйцями.