Сирна запіканка з кислого сиру
Рецепти з простроченого сиру – чудова паличка-виручалочка, коли продукт, згідно з етикеткою, використовувати вже не можна, а викидати шкода.
Щоб приготувати смачну сирну запіканку, підготуйте 0,5 кг молочного продукту, 3 ст. л. сметани, стільки ж цукру, шматок вершкового масла, манку і яйце. Можна додати ягоди, фрукти і ванілін.
- Першим ділом потрібно протерти молочний продукт через сито. Також можна змолоти її в м’ясорубці або скористатися блендером. Додати в отриману масу масло.
- В окремій ємності збити яйця з цукром, відправити їх у масу з попереднього кроку, туди ж всипати манку, ванілін, корицю і сіль.
- Готову суміш вимішати, додати сухофрукти або ягоди і викласти у форму для випікання. Зверху розподілити сметану.
- Відправити майбутню запіканку в гарячу духовку і випікати півгодини.
Готовий бісквіт вийняти з форми, остудити і полити згущеним молоком. Кислий смак «подгулявшего» сиру повністю нейтрализовался.