В мультиварці
Мультиварка значно полегшить завдання кожної господині в приготуванні других страв. Достатньо закласти в неї всі необхідні інгредієнти, щоб активувати відповідний режим і можна відправитися займатися іншими справами по будинку.
Яловичина по-строгановськи в сметані
Інгредієнти:
- 1 кіло яловичини;
- півсклянки домашньої сметани;
- сіль;
- 2 маленькі цибулини;
- 80 г пасти з томатів;
- 2 ст. л. борошна;
- ½ Склянки яловичого бульйону;
- свіжа зелень.
Приготування:
- Яловичину і цибулю нарізати середніми шматочками. М’ясо обваляти в борошні. Обсмажити продукти у відповідному режимі мультиварки до рум’яності.
- Додати сіль, пасту з томатів і бульйон. Якщо соус вийшов кислуватим, потрібно всипати дрібку цукру.
- Перемкнути «розумну каструлю» на режим гасіння. Готувати страву 20 – 25 хвилин.
- У готову печеню викласти сметану і подрібнену зелень. Перемішати і при необхідності досолити масу. Залишити частування хвилин на 10 настоятися.
Такий рецепт з яловичини можна злегка змінювати, додаючи в нього інші овочі і спеції.
Курячі сердечка, тушковані з овочами
Інгредієнти:
- грам 300 курячих сердечок;
- кухонна сіль;
- 1 цибулина;
- 2 зубки часнику;
- до 400 грам замороженої броколі;
- чорний мелений перець.
Приготування:
- Субпродукти очистити від плівок, замочити на 25 хвилин у крижаній воді.
- Цибулю і часник почистити, подрібнити і відправити в чашу мультиварки. Обсмажити разом з овочами сердечка 8 – 9 хвилин
- Додати брокколі, розділену на суцвіття, сіль і перець.
- Готувати частування у програмі «Гасіння» ще не більше третини години.
Якщо рідини з капусти виявилося недостатньо, можна долити в «розумну каструлю трохи води або бульйону.
Класичний плов зі свининою
Інгредієнти:
- 2 мультистакана довгого рису;
- приблизно півкіло свинини без кісток;
- 1,5 ст. л. спецій для плову;
- 2 моркви;
- 2 мультистакана води;
- 2 цибулини;
- сіль;
- 1 головка часнику.
Приготування:
- Влити в чашу приладу 8 – 9 ложок будь-якого рослинного масла. Всипати в неї невеликі кубики свинини і відразу всі приправи. Смажити м’ясо чверть години під закритою кришкою. Періодично помішувати.
- Всипати кубики цибулі і соломку моркви. Продовжувати обсмажування 5 – 6 хвилин.
- Зверху піджарки розподілити промитий рис і розрівняти.
- Залити продукти підсоленою водою. Увіткнути по всій поверхні крупи неочищені часникові зубки.
Готувати страву 50 – 60 хвилин у відповідному режимі.
Азу по-татарськи в мультиварці
Інгредієнти на півкіло яловичої м’якоті:
- 2 головки цибулі;
- 4 картоплини;
- 4 маленьких маринованих огірка;
- 1 велика морква;
- 2 часникових зубки;
- 1/3 ст. пасти з томатів;
- сіль за смаком;
- спеції;
- ½ Ст. кип’яченої води;
- 1 ст. л. борошна.
Приготування:
- У програмі випічки розігріти будь-який жир. Обсмажити на ньому невеликі шматочки яловичини. На скибочках повинна з’явитися красива рум’яна кірочка, яка збереже всередині все м’ясні соки.
- Всипати до підсмаженої яловичини кубики цибулі, додати сіль, спеції і борошно. Перемішати компоненти, щоб не утворилися борошняні грудочки.
- Через пару хвилин всипати в чашу приладу тонкі брусочки маринованих огірків і моркви.
- Активувати програму гасіння на 80 хвилин. Готувати азу під закритою кришкою.
- Через 40 хвилин всипати в ємність соломку картоплі. Влити зверху підсолену воду з розведеною в ній пастою з томатів.
Якщо в процесі приготування рідина буде дуже активно випаровуватися, можна періодично підливати її. Готове частування прикрасити подрібненою кінзою.
Скумбрія з цибулею і майонезом в мультиварці
Інгредієнти:
- 1 велика тушка скумбрії;
- 1 цибулина;
- 1/3 ст. нежирного майонезу;
- велика сіль за смаком;
- 1 велика ложка свіжовичавленого лимонного соку;
- 1 щіпка прованських трав.
Приготування:
- Обробити рибну тушку – видалити голову, кістки, нутрощі. Промити скумбрію і нарізати середніми шматочками. Кожен натерти сіллю і прованськими травами.
- Додати в ємність з рибними заготовками подрібнену цибулю і весь майонез, змішаний з соком цитрусового.
- Готувати страву в режимі «Пар» близько півгодини.
Подавати частування з будь-якими овочами і/або відварним рисом. За бажанням, вже готову рибу можна полити лимонним соком.