Що приготувати на друге?

В мультиварці

Мультиварка значно полегшить завдання кожної господині в приготуванні других страв. Достатньо закласти в неї всі необхідні інгредієнти, щоб активувати відповідний режим і можна відправитися займатися іншими справами по будинку.

Яловичина по-строгановськи в сметані

Інгредієнти:

  • 1 кіло яловичини;
  • півсклянки домашньої сметани;
  • сіль;
  • 2 маленькі цибулини;
  • 80 г пасти з томатів;
  • 2 ст. л. борошна;
  • ½ Склянки яловичого бульйону;
  • свіжа зелень.

Приготування:

  • Яловичину і цибулю нарізати середніми шматочками. М’ясо обваляти в борошні. Обсмажити продукти у відповідному режимі мультиварки до рум’яності.
  • Додати сіль, пасту з томатів і бульйон. Якщо соус вийшов кислуватим, потрібно всипати дрібку цукру.
  • Перемкнути «розумну каструлю» на режим гасіння. Готувати страву 20 – 25 хвилин.
  • У готову печеню викласти сметану і подрібнену зелень. Перемішати і при необхідності досолити масу. Залишити частування хвилин на 10 настоятися.

Такий рецепт з яловичини можна злегка змінювати, додаючи в нього інші овочі і спеції.

Курячі сердечка, тушковані з овочами

Інгредієнти:

  • грам 300 курячих сердечок;
  • кухонна сіль;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубки часнику;
  • до 400 грам замороженої броколі;
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  • Субпродукти очистити від плівок, замочити на 25 хвилин у крижаній воді.
  • Цибулю і часник почистити, подрібнити і відправити в чашу мультиварки. Обсмажити разом з овочами сердечка 8 – 9 хвилин
  • Додати брокколі, розділену на суцвіття, сіль і перець.
  • Готувати частування у програмі «Гасіння» ще не більше третини години.

Якщо рідини з капусти виявилося недостатньо, можна долити в «розумну каструлю трохи води або бульйону.

Класичний плов зі свининою

Інгредієнти:

  • 2 мультистакана довгого рису;
  • приблизно півкіло свинини без кісток;
  • 1,5 ст. л. спецій для плову;
  • 2 моркви;
  • 2 мультистакана води;
  • 2 цибулини;
  • сіль;
  • 1 головка часнику.

Приготування:

  • Влити в чашу приладу 8 – 9 ложок будь-якого рослинного масла. Всипати в неї невеликі кубики свинини і відразу всі приправи. Смажити м’ясо чверть години під закритою кришкою. Періодично помішувати.
  • Всипати кубики цибулі і соломку моркви. Продовжувати обсмажування 5 – 6 хвилин.
  • Зверху піджарки розподілити промитий рис і розрівняти.
  • Залити продукти підсоленою водою. Увіткнути по всій поверхні крупи неочищені часникові зубки.
Дивіться також:  Фарш для мантів – 8 рецептів, як зробити соковитий фарш для смачних мантів

Готувати страву 50 – 60 хвилин у відповідному режимі.

Азу по-татарськи в мультиварці

Інгредієнти на півкіло яловичої м’якоті:

  • 2 головки цибулі;
  • 4 картоплини;
  • 4 маленьких маринованих огірка;
  • 1 велика морква;
  • 2 часникових зубки;
  • 1/3 ст. пасти з томатів;
  • сіль за смаком;
  • спеції;
  • ½ Ст. кип’яченої води;
  • 1 ст. л. борошна.

Приготування:

  • У програмі випічки розігріти будь-який жир. Обсмажити на ньому невеликі шматочки яловичини. На скибочках повинна з’явитися красива рум’яна кірочка, яка збереже всередині все м’ясні соки.
  • Всипати до підсмаженої яловичини кубики цибулі, додати сіль, спеції і борошно. Перемішати компоненти, щоб не утворилися борошняні грудочки.
  • Через пару хвилин всипати в чашу приладу тонкі брусочки маринованих огірків і моркви.
  • Активувати програму гасіння на 80 хвилин. Готувати азу під закритою кришкою.
  • Через 40 хвилин всипати в ємність соломку картоплі. Влити зверху підсолену воду з розведеною в ній пастою з томатів.

Якщо в процесі приготування рідина буде дуже активно випаровуватися, можна періодично підливати її. Готове частування прикрасити подрібненою кінзою.

Скумбрія з цибулею і майонезом в мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 велика тушка скумбрії;
  • 1 цибулина;
  • 1/3 ст. нежирного майонезу;
  • велика сіль за смаком;
  • 1 велика ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • 1 щіпка прованських трав.

Приготування:

  • Обробити рибну тушку – видалити голову, кістки, нутрощі. Промити скумбрію і нарізати середніми шматочками. Кожен натерти сіллю і прованськими травами.
  • Додати в ємність з рибними заготовками подрібнену цибулю і весь майонез, змішаний з соком цитрусового.
  • Готувати страву в режимі «Пар» близько півгодини.

Подавати частування з будь-якими овочами і/або відварним рисом. За бажанням, вже готову рибу можна полити лимонним соком.

Прокрутка до верху