Бефстроганов з яловичини на обід
Інгредієнти:
- ½ Кіло яловичини;
- 1 голівка білої цибулі;
- 2/3 ст. сметани;
- 1 ст. л. борошна;
- 2 ч. л. пасти з помідорів;
- 2/3 ст. очищеної води;
- сіль і перець.
Приготування:
- Відбити м’ясо цілим шматком і нарізати спочатку тонкими скибочками упоперек, а потім соломкою.
- Цибулю порізати четвертинками кілець.
- Обсмажити соломку з яловичини на великому вогні в будь-якому киплячому жирі. Досить буде 3 – 4 хвилин. Перекласти м’ясо на тарілку.
- У жирі, що залишився до рум’яності приготувати лук, присипати його борошном, перемішати і готувати ще 1 хвилину.
- Викласти до золотистого овочу сметану і томат-пасту, влити воду з сіллю і перцем.
- Повернути в сковороду м’ясо і тушкувати страву ще 6 – 7 хвилин.
Подати бефстроганов з коханим сухим гарніром.